EfB vandt fortjent over HB Køge

Esbjerg fB indkasserede fredag en sejr i 1. division, idet det ude mod HB Køge blev til en 2-1-sejr. Nicklas Strunck og Pyry Soiri scorede før pausen, hvor EfB viste lovende takter i forhold til den nye spillestil med et aggressivt udtryk.

Esbjerg fB kom tilbage på sejrssporet i 1. division fredag aften med en god og aggressiv præstation, da holdet på udebane fortjent slog HB Køge med 2-1. Sejren blev grundlagt i første halvleg, da Nicklas Strunck og Pyry Soiri scorede til henholdsvis 1-0 og 2-0 inden for en håndfuld minutter. Efter pausen faldt tempoet en anelse, men der var reelt aldrig tvivl om udfaldet.

Kampen åbnede med et EfB-pres langt oppe på værternes banehalvdel, hvilket inden for de første minutter gav et par gode skudmuligheder fra feltkanten til først Kevin Conboy og dernæst Jakob Ankersen.

HB Køge havde i indledningen svært ved at bygge spillet op uden om de aggressive EfB’ere, der jagtede bolden hårdt, når muligheden bød sig.

Sydsjællænderne var i det hele taget sjældne gæster i EfB-feltet, og de få gange Mads Kikkenborg og resten af defensiven blev truet, var der ingen fare på færde.

Som minutterne skred frem tegnede der sig nærmest et power play-billede i kampen, og HB Køge forsvarerede sig oftest med 10-11 spillere i eget felt.

EfB truede nemlig konstant med gode løb for hinanden og sideskift, og det brød hjemmeholdet sig ikke om.

Efter 25 minutters spil gik den heller ikke længere for HB Køge, idet EfB fortjent kunne bringe sig foran med 1-0.

Fra venstre-siden blev der sendt en god bold ind i feltet, som forsvarsspillerne ikke formåede at cleare.

Det resulterede i, at Nicklas Strunck endte i en god skudposition, og med et tørt, præcist spark hamrede han flot føringen i hus.

Kort efter blev det også 2-0 til EfB, da Pyry Soiri scorede et fint solomål efter først et godt raid op ad kanten.

Finnen skar derefter ind i banen og fra 20 meter sparkede han resolut mod nærmeste målhjørne, og da målmanden ikke nåede ud til den, kunne holdet juble over endnu et mål.

EfB trak sig herefter en anelse længere tilbage på banen, hvilket gav HB Køge lidt initiativ mod slutningen af første halvleg uden, at det dog blev kritisk og kunne ændre ved pausestillingen.

HB Køge kom bedst ud efter pausen, hvor det lykkedes at skabe et par halve og hele muligheder i løbet af de første minutter.

De orangeklædte EfB’ere skulle bruge lidt længere tid på bolden og lidt længere tid på at presse modstanderne, og spillet var derfor ikke helt så sammenhængende som i de første 45 minutter.

Overtaget til HB Køge udmøntede sig da også i en reducering efter en lille time i en situation, der ellers ikke burde være blevet farlig.

1-2-scoringen faldt nemlig efter en omstilling, hvor EfB havde hjørnespark.

Bolden blev headet væk ved forreste område i feltet, og straks slog HB Køge kontra, hvilket efterlod Kikkenborg i den anden ende i en en-mod-en-situation, som han måtte trække sig fra som tabende part, idet modstanderen tog et træk forbi og sendte bolden i det tomme net.

EfB foretog herefter et par indskiftninger i form af Marcus Hansen og Patrick Egelund, der straks gik ind og bidrog med fart i det offensive spil.

De friske kræfter gav holdet fornyet energi i det fremadrettede spil, og der blev gjort adskillige tilnærmelser til yderligere vestjysk scoring.

Tættest på var Ankersen 10 minutters tid før slutfløjt, da han tog sig af et frispark fra en spids vinkel.

Offensivspilleren sendte frækt et skud direkte afsted mod kassen fremfor et ventet indlæg, men han måtte se bolden tage overliggeren og gå ud over baglinjen.

I slutminutterne lykkedes HB Køge med at etablere et pres, men EfB-holdet stod sammen og bevarede roen i de afgørende situationer, og der blev derfor ikke indkasseret flere mål imod.

EfB kunne derfor notere sig den fjerde sejr ud af fire mulige mod HB Køge i denne sæson og rejse hjem til Esbjerg med en fortjent 2-1-sejr.

Næste spillerunde er samtidig sæsonens sidste for EfB, når FC Helsingør gæster Blue Water Arena onsdag kl. 19.00.

HB Køge – Esbjerg fB 1-2 (0-2)

Målscorer:
25′ 0-1 Nicklas Strunck
31′ 0-2 Pyry Soiri

45 Zean Dalügge

59′ Marcus Hansen (Phun Mang)
59′ Patrick Egelund (Pyry Soiri)
81′ Lasha Parunashvili (Zean Dalügge)
90′ Andri Bjarnason (Jakob Ankersen)