EfB vandt i Fredericia trods hektisk afslutning

Esbjerg fB vandt søndag eftermiddag med 1-0 ude mod FC Fredericia i en kamp, der sluttede på dramatisk vis. Kjartan Finnbogason scorede opgørets eneste mål midtvejs i anden halvleg, inden Mads Kikkenborg tog et straffespark i slutminutterne.

Forårets første sejr blev en realitet søndag for Esbjerg fB, da holdet på udebane fortjent slog FC Fredericia med 1-0 på mål af Kjartan Finnbogason i anden halvleg. I slutminutterne reddede Mads Kikkenborg et straffespark, der viste sig point værd.

EfB åbnede kampen bedst, og satte fra første fløjt værterne under et massivt pres.

Det resulterede i nogle gode indlæg fra begge sider, idet både Daniel Anyembe og Clinton Antwi var flittige til at gå med frem.

Østjyderne havde svært ved at håndtere det store tryk, og forfaldt til ofte at sparke boldene langt op på EfB’s banehalvdel.

Efter 10 minutters spil lykkedes det da også EfB at score ved Kjartan Finnbogason, men islændingens hovedstødsmål blev annulleret fra offside.

Første gang Fredericia truede EfB-defensiven var efter et kvarter, og det udmøntede sig i en relativ stor chance.

Antwi blev fanget i en undertalssituation ved hjørneflaget, hvilket gav hjemmeholdet tid og plads til at slå et indlæg. Målmand Mads Kikkenborg var på vej ud i feltet for at bokse væk, men der kom en angriber først på bolden, og fik headet mod mål. EfB kunne dog ånde lettet op, da afslutningen manglede præcision.

Muligheden til Fredericia skræmte dog ikke EfB, der ufortrødent fortsatte det store pres, og styrede kampens begivenheder.

Således lykkedes det både Joni Kauko og Finnbogason at komme til gode chancer efter fornemme indlæg fra siderne.

Fredericia fik mod slutningen af første halvleg en anelse bedre fat, og lykkedes med at skubbe bagkæden længere frem, men det blev aldrig alvorligt.

Selvom stillingen var 0-0 ved pausen fastholdet cheftræner Olafur Kristjansson de startende 11 spillere på banen fra anden halvlegs start.

Kampbilledet fortsatte med et stort EfB-pres, der tvang Fredericia til at spille primitivt, når bolden blev erobret foran eget felt.

Den første store chance tilfaldt efter få minutter Finnbogason, der havde taget et godt løb ind midt i feltet.

Angriberen fik serveret en god, flad bold foran mål, men da han skulle afslutte mistimede han, og ramte ikke.

Efter 55 minutter var det anfører Rodolph Austin, der forsøgte sig fra distancen.

Jamaicaneren tog sig af et frispark fra 25 meter, som han sendte direkte mod mål. Den velkvalificerede afslutning gik dog lige akkurat uden om den ene opstander.

Kristjansson foretog efter en god time den første indskiftning, da Pyry Soiri erstattede Jakob Ankersen, der havde arbejdet hårdt.

Finnen gik straks med i spillet og udfordrede sin direkte modstander flere gange.

Han var også manden bag en god muligheder i det 70. spilleminut. Fra sin position på kanten trak Soiri ind i banen, og serverede bolden for fødderne af Simon Bækgård, der sendte en lumsk afslutning mod mål, men dog måtte se den gå forbi.

Et par minutter senere fik EfB så endelig udbytte af anstrengelserne, da Finnbogason flot pandede et indlæg af Antwi i kassen.

1-0-føringen tvang Fredericia frem på banen, og blot kort tid efter var det tæt på at blive 1-1, da EfB i en situation var for passive i forsvarsspillet.

Det endte med, at en bold blev sendt ind på stregen og rundt om Kikkenborg, og en rødklædt spiller stod klar til at trille den i kassen, hvis altså ikke Soiri havde ofret alt og afværget ud over baglinjen.

Fire minutter før tid lignede det pludselig, stik imod spil og chancer, en pointdeling, da Fredericia blev tildelt et straffespark.

Kikkenborg blev passeret på sparket, og alle troede, det blev 1-1, men dommeren fløjtede omspark.

I anden omgang var målmanden iskold, valgte den rigtige side og reddede så sparket.

I de døende sekunder blev det hektisk, men hovederne forblev kolde hos EfB’erne, og derfor kunne holdet juble over alle tre point på slutfløjt.

Næste opgave er torsdag på Blue Water Arena, hvor Silkeborg IF kommer på besøg.

FC Fredericia – Esbjerg fB 0-1 (0-0)

Målscorer:
72′ 0-1 Kjartan Finnbogason

22 Kjartan Finnbogason

64′ Pyry Soiri (Jakob Ankersen)
79′ Andri Bjarnason (Kjartan Finnbogason)
89′ Viktor Tranberg (Lasha Parunashvili)