EfB vandt sikkert over HB Køge

Esbjerg fB kom tilbage på sejrssporet mandag, da holdet hjemme på Blue Water Arena vandt 2-0 over HB Køge. Con Ouzounidis scorede første mål, inden Nicklas Strunck lukkede og slukkede i overtiden.

Mandag aften blev der sat tre point ind på den vestjyske konto i NordicBet Ligaen, da Esbjerg fB hjemme på Blue Water Arena slog HB Køge med 1-0. Con Ouzounidis scorede kampens første mål i begyndelsen af anden halvleg på et flot hovedstød, inden Nicklas Strunck i overtiden afgjorde sagerne.

Kampen startede på stille vis, men udviklede sig hurtigt til EfB’s fordel med et offensivt udtryk,

Efter små 10 minutter tilfaldt første mulighed således til Elias Sørensen, der trykkede af fra distancen. Angriberen måtte dog se sit flade skud gå snert forbi fjerneste opstander.

Kort tid efter kom også Rudi Pache til en fin chance, da wingbacken modtog bolden i fri position bagerst i feltet.

Englænderen overplacerede dog sin afslutning, og måtte se den gå over mål.

EfB fik i det hele taget en god start på opgøret, og skabte flere, store chancer i de første 20 minutter.

Gæsterne bed kun momentvis fra sig i indledningen, men formåede alligevel at sende et par halv-farlige forsøg afsted mod Jeppe Højbjerg i målet.

Netop målmanden var ved at få en uheldig rolle efter en halv time, da han tabte en ufarlig bold ud af hænderne.

Højbjerg var dog hurtig til at reagere på fejlen, og nåede tilbage og undgå scoring med hjælp fra stolpen.

Der blev ikke scoret før pausen, og holdene kunne derfor gå i kabinerne med stillingen 0-0.

Fra anden halvlegs start stod der fortsat EfB på begivenhederne, og efter 52 minutter jublede det halve af de 1.971 tilskuere, da Sørensen sendte et frispark afsted mod mål.

Vinklen snød dog publikum, for bolden gik lige nøjagtigt forbi fjerneste stolpe.

Det skulle dog ikke vare længe før de fremmødte tilhængere skulle få noget at juble over.

EfB spillede sig nemlig til et hjørnespark, som Nicklas Strunck sendte ind i feltet med den rette fart og præcision.

I det lille felt steg Con Ouzounidis til vejrs, og med et godt og velplaceret hovedstød pandede han på flotteste vis 1-0-føringen i nettet.

Målet imod fik HB Køge frem på banen, og kort efter skabte sjællænderne en god chance i EfB-feltet, men bolden prellede af på stangen.

Holdet lod sig dog ikke ryste, og spillede frisk til med mange fine ting i opspillet.

Således var Mads Larsen manden bag en flot solotur i det 69. spilleminut.

Midtbanespillere snørrede tre-fire modstandere på baglinjen, inden han sendte bolden ind foran mål.

For at give fornyet energi helt fremme i jagten på den forløsende 2-0-scoring, valgte cheftræner Roland Vrabec at skifte Leonel Montano ind helt fremme på bekostning af Steven Simpson, der havde arbejdet hårdt hele vejen igennem.

Også de tre spillere Lasha Parunashvili, Marcus Gudmann og Patrick Schmidt blev skiftet ind for at være med til dels at holde føringen og dels se, om det kunne lykkedes at fremtvinge endnu en scoring, der ville dræbe alt spænding om resultatet.

Den kom i det andet overtidsminut, da Strunck sparkede bolden i det tomme net efter, at Schmidt havde lavet et fornemt forarbejde og lagt bolden af.

Næste kamp er torsdag d. 14. oktober kl. 19.00 på udebane mod FC Helsingør.

Esbjerg fB – HB Køge 2-0 (0-0)

55′ 1-0 Con Ouzounidis
90+2′ 2-0 Nicklas Strunck

7 Elias Sørensen

29′ Isak Olafsson (Rudi Pache)
70′ Leonel Montano (Steven Simpson)
77′ Patrick Schmidt (Elias Sørensen)
77′ Lasha Parunashvili (Matthew Wolfe)
77′ Marcus Gudmann (Charlie Winfield)