EfB vinder 1-0 over Aarhus Fremad

Esbjerg fB tog atter en sejr i 2. division, da det på udebane mod Aarhus Fremad fredag blev til en 1-0-sejr. Nicklas Strunck scorede på et flot langskud.

I en flot ramme på Riisvangen i Aarhus lykkedes det fredag aften Esbjerg fB at tage tre point i form af en 1-0-sejr over Aarhus Fremad. Nicklas Strunck scorede kampens enlige mål efter et kvarters tid, hvorefter en helhjertet holdindsats krigede alle tre point hjem.

EfB tog teten på kampen fra start, og fik med det samme hjemmeholdet sat under et pres.

Inden for de første minutter blev der således opsat et par gode angreb, hvor især kanterne kom i spil og med frem.

Det kastede et par halve muligheder af sig, der dog ikke blev rigtig farlige.

Efter et kvarters spil fulgte Nicklas Strunck den gode start op ved gøre det til 1-0.

Midtbanespilleren drev bolden frem på banen, og da han ramte feltkanten blev der trykket resolut af.

Selvom bolden på vej mod mål ramte en modstander, var der tilpas meget fart og præcision i skuddet til, at den strøg i nettet.

Værterne bed første gang fra sig i en situation, hvor Yacine Bourhane mistede bolden i eget felt efter en unødvendig dribling.

Det efterlod en Aarhus Fremad-spiller i fri position midt for mål, men heldigvis for EfB gik bolden i sidenettet.

I det hele taget udviklede første halvleg sig stille og roligt til en helt lige slagudveksling,

Aarhusianerne kom til de største muligheder frem mod pausefløjtet, men Ramon ten Hove og den øvrige EfB-defensiv tog sig af de tilnærmelser, der opstod.

Cheftræner Lars Vind benyttede pausen til at foretage en enkelt ændring.

Daniel Thøgersen kom ind til sin debut på venstre back, hvor han afløste Steven Simpson.

Spillet bølgede fra det 46. minut frem og tilbage med EfB med de største optræk til yderligere scoring.

Samtidig trak der sig mørke skyer ind over stadion, der ikke er omringet af lysmaster, og det gjorde det vanskeligt for de to holds spillere at orientere sig på banen.

På trods af det rullede bolden fint men med en masse spil midt på banen.

Med omkring 20 minutter igen mistede EfB grebet på midtbanen, og kom flere gange i situationer, hvor Aarhus Fremad formåede at blive farlige.

Som kampen nærmede sig slutningen blev værterne mere og mere pågående, og der måtte helhjertede blokeringer og heroisk forsvarsspil i eget felt for at krige sejren hjem.

Det lykkedes EfB med, og derfor vandt holdet med 1-0 på en dag, hvor det kunne være gået begge veje.

EfB’s næste kamp er på udebane mod Kolding IF lørdag d. 3. september kl. 13.00.

Aarhus Fremad – Esbjerg fB 0-1 (0-1)

Målscorer:
16′ 0-1 Nicklas Strunck

11 Emil Holten

46′ Daniel Thøgersen (Steven Simpson)
72′ Marcus Hansen (Emil Holten)
72′ Andreas Troelsen (Leonel Montano)
89′ Bardhec Bytyqi (Nicklas Strunck)