EfB vinder fortjent over Kolding

Esbjerg fB indkasserede søndag tre vigtige point i 2. division med en fortjent sejr på 2-1 over Kolding IF hjemme på Blue Water Arena. Nicklas Strunck og Isak Olafsson scorede målene inden for to minutter i anden halvleg.

Esbjerg fB vandt søndag eftermiddag for øjnene af 3.502 tilskuere den tredje kamp på stribe hjemme på Blue Water Arena, da det blev til en 2-1-sejr over Kolding IF. Nicklas Strunck og Isak Olafsson scorede til henholdsvis 1-0 og 2-0.

Topopgøret startede med et spillemæssigt overtag til EfB, der ville frem over stepperne og angribe fra første fløjt.

Særligt Hans Høllsberg, der spillede sin første hjemmekamp, og Yacine Bourhane på den centrale midtbane fik inden for de første minutter masser af boldberøringer og muligheder for at spille fremad.

Det var dog midtbanekollega Nicklas Strunck, der kom til kampens første afslutning.

Strunck sparkede fra distancen, og det flade skud havde retning mod Kolding-målet, men målmanden fik pareret ud over baglinjen.

Østjyderne arbejdede sig langsomt bedre ind i kampen, og fik skubbet spillet længere frem og til tider op på EfB’s banehalvdel.

Defensiven tøvede dog ikke i duellerne, og afviste alle tilnærmelser fra Kolding.

Første afslutning fra gæsterne faldt således efter omkring 25 minutter, da en returbold i feltet blev høvlet langt over Jesper Sørensen i EfB-målet.

I den efterfølgende periode stod spillet relativt stille, og det kneb for begge mandskaber at skabe noget nævneværdigt.

Først i det 38. spilleminut var der noget, der mindede om en målchance.

Jonas Mortensen sendte en maskeret bold ned bag Kolding-bagkæden, som Emil Holten helt fremme tog imod på baglinjen.

Herfra spillede angriberen den fikst tilbage i feltet første gang med hælen, men Strunck kunne lige akkurat ikke nå frem til bolden inde foran mål, og en Kolding-spiller fik clearet.

Det blev kendetegnende for første halvleg, og det var derfor logisk, den endte uden mål.

Cheftræner Lars Vind foretog ingen ændringer i pausen.

De 11 EfB-spillere kom fint ud til anden halvleg, og efter blot et par minutters spil var Strunck tæt på at score til 1-0.

Han afsluttede første gang på en aflevering fra Bourhane, og bolden havde kurs mod det nærmeste målhjørne, men en stor redning af Kolding-målmanden forhindrede føringsmålet foran de 3.502 tilskuere.

Kolding ville dog også lege med, og efter 52 minutters spil fangede koldingenserne EfB i en omstilling.

Bolden blev flyttet hurtigt mod feltet, hvor der var tid og plads til at sende den ind foran mål, mens EfB-defensiven var ude af struktur.

Jesper Lauridsen kom halsende hjem, og med en glidende tackling fik han sendt bolden snert forbi egen målstolpe og udover baglinjen.

Det var dog EfB, der fortjent kunne score kampens første mål efter 62 minutters spil.

Holten blev spillet fri på kanten, og tog et par træk ind i banen, inden han sendte bolden tværs gennem banen til Mathias Jørgensen, der samlede op på baglinjen.

Herfra sendte han den tilbage i feltet til Strunck, der sparkede første gang mod mål.

Kolding-målmanden kunne ikke holde forsøget, og måtte se nettet bag ham blafre.

Blot fem minutter senere blev det også 2-0 til EfB, da Isak Olafsson steg til vejrs på et hjørnespark.

Islændingen fik et perfekt træf på bolden, og kunne dirigere den ind over stregen.

Tomålsføringen holdt dog kun lige akkurat et par minutter, for det lykkedes Kolding at reducere til 1-2.

EfB angreb fremme på banen, hvilket gæsterne udnyttede til at sætte et angreb op.

Det efterlod for meget tid og plads i højre siden, og en Kolding-spiller kunne uden problemer score alene igennem med Jesper Sørensen, der ellers gjorde, hvad han kunne for at forhindre.

Små 10 minutter senere foretog EfB den første ændring, da Leonel Montano blev sendt på banen i stedet for Holten.

EfB blev kortvarigt skubbet tilbage i eget felt, og Kolding forsøgte at udligne til 2-2, men der blev ikke givet ved dørene.

På trods af otte minutters ekstra spilletid og en masse lange bolde ind i EfB-feltet til sidst, så holdt 2-1-føringen hjem og tre vigtige point blev indkasseret.

Næste kamp for EfB er atter på hjemmebane, når B.93 kommer på besøg søndag d. 6. november kl. 15.00.

Esbjerg fB – Kolding IF 2-1 (0-0)

Målscorere:
62′ 1-0 Nicklas Strunck
67′ 2-0 Isak Olafsson
69′ 2-1 Sebastian Denius

11 Emil Holten

79′ Leonel Montano (Emil Holten)
85′ Daniel Thøgersen (Nicklas Strunck)
90+1′ Marcus Hansen (Mathias Jørgensen)