EfB vinder målfest i Valby

En sand målfest i Valby Idrætspark søndag endte med en 4-3-sejr til Esbjerg fB over BK Frem. EfB viste stærk moral, og kom tilbage to gange i kampen.

Esbjerg fB hentede atter tre point til kontoen i 2. division, da holdet på udebane mod BK Frem søndag eftermiddag vandt med 4-3. EfB var bagude to gange i første halvleg og nede med 2-3 ved pausen, men svarede flot tilbage, og scorede to gange til sidst.

EfB kom ud til opgøret med selvtillid og lyst til at spille frem ad banen.

Det samme gjorde værterne, og det gav en underholdende start på kampen.

Frem kom først på måltavlen efter få minutters spil, da EfB var passive i opdækningsspillet ved et indlæg.

Ved bagerste stolpe kunne en modstander således let og uden de store problemer heade bolden i nettet bag chanceløse Daniel Gadegaard i målet.

EfB svarede dog hurtigt igen, og inden for et par minutter havde først Yacine Bourhane udlignet og dernæst Mathias Jørgensen scoret til 2-1.

Førstnævnte modtog bolden midt på hjemmeholdets banehalvdel, tog et par træk, inden han bragede bolden i mål via overliggeren.

Kort tid efter var det Jørgensen, der scorede.

Angriberen dukkede op ved bagerste stang, og pandede et indlæg af Daniel Thøgersen i nettet.

Frem blev ikke slået ud af de to mål imod, og formåede at presse EfB i flere situationer.

Kort før pausen lykkedes det også at udligne til 2-2, da en modstander kopierede det mål Bourhane lavede.

Gadegaard på stregen kunne ikke forhindre det flotte langskudsmål at gå i nettet.

Værre blev det en god håndfuld minutter senere, da EfB blev fanget i en omstilling langt fremme i banen.

Frem satte fart på, og slog kontra og nåede ned til feltet. Her forsøgte Jonas Mortensen at gå til boldholder, men kunne lige akkurat ikke nå bolden, hvorefter den flot blev sparket i modsatte sidenet.

Cheftræner Lars Vind benyttede pausen på at foretage to ændringer, da Con Ouzounidis og fødselaren Elias Sørensen blev sendt på banen fra anden halvlegs start.

EfB kom godt ud til de sidste 45 minutter, og formåede at holde Frem væk fra eget mål og kontrollere begivenhederne.

Fysisk viste holdet god overskud uden at det dog med det samme blev konverteret til oplagt scoringsmuligheder.

Tålmodigheden og troen på at Frem-forsvaret kunne dirkes op var intakt, og det skulle vise sig at holde stik knap 20 minutter før tid.

Nicklas Strunck sendte et frispark i højre-siden ind i feltet, hvor Isak Olafsson steg til vejrs og med et perfekt timet hovedstød udlignede til 3-3.

Tre minutter senere scorede EfB atter, og denne gang var det Sørensen, der var på pletten.

Mads Larsen vandt bolden i eget felt efter et Frem-hjørnespark, og gik forbi sin direkte modstander.

Da han var sat, blev Jørgensen sendt afsted.

Angriberen tog et fremragende raid, gik forbi to modstanderen og sendte bolden skråt tilbage ind i feltet.

Her stod Sørensen klar og med en behersket og præcis afslutning, kunne han score til 4-3.

EfB skulle nu krige sejren hjem, og det lykkedes til fulde, selvom det i de sidste sekunder var tæt på at blive 4-4.

En bold blev sendt ind foran mål, hvor en Frem-spiller afsluttede første gang.

Mortensen havde taget plads på stregen, og med en suveræn timing headede han bolden væk.

Kort efter fløjtede dommeren kampen af, og EfB-spillerne kunne fejre sejren sammen med de omkring 300 medrejsende EfB-fans.

BK Frem – Esbjerg fB 3-4 (3-2)

10′ 1-0 Lucas Lindholm
12′ 1-1 Yacine Bourhane
14′ 1-2 Mathias Jørgensen
38′ 2-2 Søren Nørgaard
44′ 3-2 Søren Nørgaard
69′ 3-3 Isak Olafsson
72′ 3-4 Elias Sørensen

11 Emil Holten

46′ Con Ouzounidis (Daniel Thøgersen)
46′ Elias Sørensen (Leonel Montano)
82′ Andreas Troelsen (Emil Holten)
86′ Bardhec Bytyqi (Mathias Jørgensen)