EfB viste gode takter mod russere

Esbjerg fB spillede mandag eftermiddag den første af i alt to kampe på holdets træningslejr i Tyrkiet, da russiske FC Orenburg bød op til dans. Vito Mannone stod en flot kamp, og kunne ikke gøre noget ved slutresultatet 0-1.

Mandag eftermiddag testede Esbjerg fB mod FC Orenburg fra den bedste række i Rusland på holdets træningslejr i Tyrkiet. Holdet viste i perioder rigtig fint angrebsspil, men måtte se et nederlag på 0-1 i øjnene.
Kampen startede i et højt niveau tempe, hvor Orenburg i de første minutter pressede EfB-mandskabet tilbage i banen.
Efter otte minutter foregik spillet dog på russernes banehalvdel, hvor kombinationerne flød godt. Mohammed Dauda, der lå helt fremme som angriber, gik fint med i spillet, og han blev offer for en hård tackling på kanten af feltet som afslutning på angrebet.
Rafal Kurzawa, der fik sine første minutter for EfB, tog sig af det efterfølgende frispark, men bolden gik i muren og udover baglinjen.
I den efterfølgende periode stod der EfB på det meste, og særligt venstre-siden med Kevin Conboy og Ante Erceg fungerede godt sammen.
Russerne var sjældne gæster i EfB-feltet, og var kun farlige for alvor en enkelt gang efter knap 25 minutters spil. Fra tæt hold måtte målmand Vito Mannone, der ligesom Kurzawa spillede sine første minutter på holdet, hive en flot dobbeltredning frem for at forhindre russisk scoring.
I det 30. minut måtte Erceg have behandling på banen efter endnu en hård, russisk tackling, men den nytilkomne kantspiller kom hurtigt på benene igen og indgik atter i spillet.
Fem minutter senere var det tæt på at blive 1-0 til EfB ved Rodolph Austin, der bar anførerbindet i fraværet af Markus Halsti, da han kom først på et knivskarpt frisparksindlæg af Kurzawa. Kun en god redning af den russiske målmand afværgerede scoringen.
Cheftræner Lars Olsen benyttede pausen til at skifte to spillere, idet Yuriy Yakovenko og Søren Reese blev sendt på banen i stedet for Dauda og Austin.
Trods de taktiske ændringer fik EfB en resultatmæssig dårlig start på anden halvleg, da Orenburg kom foran med 1-0 allerede efter to minutter.
En skarp russisk bold blev sendt i dybden, hvor en offensivspiller løb udenom Jeppe Brinch og fra spids vinkel fik sparket bolden fladt i mål via fjerneste opstander.
Herefter bølgede spillet frem og tilbage uden de helt store chancer til nogle af mandskaberne.
Med 20 minutter igen blev Jonas Mortensen og Mathias Kristensen skiftet ind, men det ændrede ikke alverden i spillerytmen, der fortsat var rodet og ustruktureret. Ikke mindst fordi Orenburg lavede et utal af frispark.
Et lille kvarter før tid kombinerede Orenburg sig fint igennem EfB-forsvaret, men Mannone, der generelt stod en flot kamp, kom blæsende ud og fik reddet.
I det 85. minut var EfB tæt på at udligne ved Yakovenko efter et fremragende indlæg af Kurzawa. Desværre måtte ukraineren se sit blændende hovedstødsforsøg reddet.
I kampens sidste minut var også Franz Brorsson tæt på at score på et godt indlæg, men svenskeren nåede lige akkurat ikke bolden, og så sluttede det hele med et smalt 0-1-nederlag trods mange gode takter.
EfB spiller træningskamp igen torsdag kl. 13.00 dansk tid mod tjekkiske FC Slovacko hjemrejse fredag d. 7. februar.

Esbjerg fB – FC Orenburg 0-1 (0-0)
47′ 0-1
10 Mohammed Dauda
46′ Yuriy Yakovenko (Mohammed Dauda)
46′ Søren Reese (Rodolph Austin)
70′ Mathias Kristensen (Lasha Parunashvili)
70′ Jonas Mortensen (Kevin Conboy)
80′ Mads Larsen (Ante Erceg)