Klub

Fortsat talentudvikling på højeste niveau

Esbjerg fB har også i de kommende to sæsoner ungdomshold i årgangene U15, U17 og U19 med i de landsdækkende, bedste rækker efter at være blevet tildelt 3,5 stjerner af DBU.

Hvert år vurderes de danske klubbers arbejde på ungdomsniveau i en omfattende analyse af DBU, og fodboldforbundet har tildelt Esbjerg fB 3,5 stjerner ud af maksimalt fem mulige målt ud fra en række forskellige parametre for det daglige arbejde i EfB Akademi.

Det betyder, at EfB fortsat spiller med i toppen af dansk ungdomsfodbold i de landsdækkende rækker for årgangene U15, U17 og U19, og det er en væsentlig forudsætning for, at kunne fortsætte den positive og afgørende udvikling, der er i gang.

Akademichef Lars Vind fortæller:

– EfB Akademi er grundstenen i klubben og et meget vigtigt omdrejningspunkt i EfB, hvor de dygtigste fodboldtalenter hvert år skal tage transitionen til førsteholdet. I efteråret 2020 igangsatte vi en række nye initiativer med øje for at hæve niveauet yderligere, og de første frugter af det arbejde høster vi nu. Men det er også væsentligt at pointere, at det er en langsigtet proces, som vi hele tiden arbejder på at optimere, så vi kan fortsætte udviklingen og skabe de bedste rammer for talenterne.

– Vi stiller os aldrig tilfredse, og bestræber os hele tiden på at bygge på. Siden seneste DBU-audit har vi eksempelvis ændret og arbejdet ekstremt meget med vores overordnede strategi for at stå stærkt til fremtiden og sikre et bæredygtigt elitemiljø til regionens største fodboldtalenter. Inden for blandt andet spillestil og rekruttering tager vi hele tiden store skridt i den retning, der er udviklende for hele klubben, så vi er med til at sikre den bedst mulige overgang fra ungdoms- til seniorfodbold, ligesom vi er blevet skarpere på, hvilke typer og profiler vi ønsker at uddanne og eventuelt supplere med.

– Der stilles konstant flere og højere krav til de danske klubber, hvilket er med til at hæve niveauet hele vejen rundt, og vi er naturligvis både glade for og stolte over, at vi også i de kommende år kan tilbyde og konkurrere på det højeste niveau i U15, U17 og U19 Ligaen. Det er her, vi skal være og hører til. 

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo