Egelund dobbelt målscorer i U19-sejr

En flot præstation fra René Christiansens mandskab hjalp til at hive alle tre point med tilbage til Vestjylland, da EfB U19 vandt 2-1 lørdag eftermiddag. Martin Egelund scorede begge og markerede sig som banens bedste.

Vi skulle kun fem minutter ind i opgøret før det første mål blev scoret i U19-kampen i København. FCK fik et frispark på kanten af feltet, hvor et hårdt spark passerede Mads Kikkenborg, der måske kunne have gjort mere ved forsøget. 1-0 til FCK og dermed den værst tænkelige start for Esbjerg-mandskabet.
EfB’erne lod sig dog ikke chokere over den tidlige scoring, men tacklede istedet situationen rigtig flot. Der gik også kun syv minutter herefter før vestjyderne fik udlignet, da Martin Egelund flot sparkede læderet i kassen. 1-1 efter tolv minutter og der var igen status quo på anlægget i København.
FCK søgte meget mod stjerneskuddet, Mohammed Daramy, med stikninger i dybden, mens det var Esbjerg, der havde spilovertaget. Forsvaret stod også rigtig godt i defensiven, som også fik skubbet fremefter. Der var flot spil at spore og Mirza Husic på den centrale del af banen fordelte boldene fint fra styrrummet. Værterne havde ikke meget at byde ind med udover målet i starten, men det var Esbjergs fortjeneste. Det blev altså ved 1-1, da pausefløjtet lød.
Efter pausen var spillet ikke på samme høje niveau, og det var FCK, der havde bedst styr på begivenhederne og viste god tålmodighed på bolden. Esbjerg-defensiven stod dog fortsat solidt placeret, hvilket ikke gav noget som helst væk til værterne. EfB havde muligheder på omstillinger, men disse fik de ikke udnyttet, da den sidste aflevering ofte manglede kvalitet.
Efter en times spil blev det så 2-1 til EfB, da de blå-hvide fik stresset hjemmeholdets centrale forsvar. Det gav en god chance til Martin Egelund, der klappede til den fra kanten af feltet og det viste sig at være en god idé. Skuddet strøg nemlig i netmaskerne og Egelund kunne notere sig sit andet mål i matchen.
Kampbilledet fortsatte efter scoringen med et mindre FCK-overtag uden de større chancer, men i allersidste aktion kunne det have endt med et remis i det københavnske. FCK fik en god mulighed i feltet, men heldigvis for EfB’erne, så manglede skarpheden og forsøget røg over mål.
Sekunder senere lød det sidste fløjt fra dagens dommer, og EfB kunne dermed hive alle tre point med tilbage til Esbjerg. U19-cheftræner, René Christiansen, var meget tilfreds efter kampen med det han havde overværet på Peter Bangsvej.
– Drengene skal have stor ros for præstationen, og især første halvleg glæder jeg mig over. Vi fik afviklet kampen rigtig flot, selvom anden halvleg ikke blev af samme kvalitet. Disciplinen og udførelsen kan jeg ikke sætte en finger på og sammen med resultatet, så giver det os rigtig meget, vi kan tage med videre. Drengene bød selv ind og det har givet os en rigtig god oplevelse, sagde René Christiansen efter opgøret, der også udpegede den dobbelte målscorer som banens bedste.

Resultat
FCK U19 – EfB U19 1-2 (1-1)
Målscorere
5′ 1-0 Ibrahim Fadi
12′ 1-1 Martin Egelund
62′ 1-2 Martin Egelund
Indskiftninger
46′ Frederik Hummelgaard (Noah Nurmi)
68′ Mathias Holm (Mads Zaar)
79′ Jeppe Paulsen (Rasmus Rejnhold)