Flot indsats gav sejr i Belek

Esbjerg fB leverede lørdag formiddag en helhjertet og god spillemæssig indsats, da det på to scoringer i første halvleg lykkedes at vinde over Arsenal Tula fra den bedste russiske række med 2-1.

På en god bane i flot solskin spillede Esbjerg fB lørdag formiddag den første af to kampe under opholdet i Belek i Tyrkiet, da russiske Arsenal Tula bød op til dans. EfB leverede en fornem indsats, og scorede to gange i første halvleg ved Kevin Conboy og Emil Holten.

EfB åbnede opgøret på aggressiv vis og gik fra første fløjt højt op på russerne, der ikke fik mange sekunder på bolden før presset blev sat ind.

Særligt Linus Rosenlöcher på venstre-back var dygtig til at gå med frem og og bygge op på kanten.

Det var da også efter en situation i venstre side af banen, at EfB for første gang blev farlige.

Leonel Montano blev væltet ulovligt efter ni minutter på kanten, hvilket kastede et frispark af sig.

Nicklas Strunck lagde bolden til rette, og sendte den ind i feltet med den rette timing, og ved bagerste stang steg Kevin Conboy til vejrs.

Forsvarsspilleren kunne mellem venner og fjender uden det store besvær pande bolden i nettet til 1-0.

Arsenal Tula fik herefter lidt bedre fat, og kom længere frem på banen, men EfB var konsekvente i forsvarsspillet, og gav ikke meget væk.

Et lille kvarter senere blev det da også fortjent 2-0 til EfB, da det endnu engang lykkedes at spille igennem i den venstre side af banen.

Rosenlöcher og Conboy kombinerede fint, og tyskeren kom fri i feltet til at sende en aflevering ind foran mål.

Her var Emil Holten hurtigt over bolden, og efter en enkelt berøring vippede han den elegant ind over den russiske målmand.

I det hele taget var det et meget veloplagt EfB-mandskab på banen, og der blev spillet en rigtig flot gang fodbold med masser af gode løb for hinanden og hårdt arbejde.

Som minutterne skred frem mod pausen blev russerne mere og mere frustrerede over det gode EfB-spil, og intensiteten i nærkampene steg, hvilket resulterede i hårde dueller.

EfB holdt dog hovederne kolde, og fik kørt 2-0-resultatet til pause.

Cheftræner Roland Vrabec brugte pausen på at justere nogle detaljer, men foretog ikke nogle indskiftninger således, at de samme 11 begyndte anden halvleg.

De gode takter fra de første 45 minutter fortsatte ufortrødent i anden halvdel af kampen.

EfB var gode til at holde fast i bolden, og når Arsenal Tula var i boldbesiddelse blev der hurtigt etableret et succesfuldt genpres.

På midten af banen fordelte Lasha Parunashvili og Strunck boldene godt over begge kanter, hvor også Simon Bækgård var god til at komme med frem og skabe indlægssituationer.

Som for eksempel efter 56 minutter, da han sendte et godt indlæg ind midt i feltet, som Montano og Holten dog lige akkurat ikke kunne nå.

Kort efter var Rosenlöcher millimeter fra at øge til 3-0, da han afsluttede et fantastisk angreb med masser af hurtige, førstegangsberøringer.

Tyskerens afslutning strøg dog lige akkurat forbi fjerneste opstander.

Efter en times spil foretog EfB den første ændring, da Elias Sørensen blev sendt ind til fordel for Emil Holten, der havde leveret en flot indsats.

Ti minutter senere blev også Jonas Mortensen, Mathias Jørgensen og Kempes Tekiela sendt i ilden, og alle faldt godt ind i spillet og var medvirkende til at fortsætte de gode takter.

Med lidt mere koldblodighed i feltet havde EfB også scoret yderligere, men det skete ikke.

Og i stedet for 3-0 blev det 1-2 kort før tid, da en russer fra distancen flot hamrede bolden i det lange hjørne uden chance for Corey Addai, der vogtede målet og generelt stod en god og sikker kamp.

Det blev kampens sidste aktion, og EfB kunne sætte sig i bussen og køre hjem til hotellet med en god fornemmelse i kroppen.

EfB spiller igen fredag.

Arsenal Tula – Esbjerg fB 1-2 (0-2)

9′ 0-1 Kevin Conboy
23′ 0-2 Emil Holten
86′ 1-2

11 Emil Holten

60′ Elias Sørensen (Emil Holten)
70′ Jonas Mortensen (Simon Bækgård)
70′ Mathias Jørgensen (Leonel Montano)
70′ Kempes Tekiela (Nicklas Strunck)