Førstehold

Esbjerg-fans valfarter til historisk opgør

Fredagens traditionsrige match mellem de to jyske klubber, EfB og Vejle, bliver som altid en flot kulisse. Der forventes omkring 400 blå og hvide fans.

Det er 86 år siden, at Esbjerg fB og Vejle Boldklub for første gang krydsede klinger, og her sejrede Esbjerg 6-0 i Oprykningsserien Vest. Svend Hansen noterede sig for et hattrick, og sparkede for alvor gang i en fremtidig rivalisering. Indbyrdes er 6-0-sejren da heller ikke blevet overgået siden, dog har EfB’erne tangeret rekorden i både 1941 og 1994.
Når opgøret på fredag i Nørreskoven fløjtes i gang bliver det kamp nummer 114 mellem de to mandskaber, og med en Esbjerg-sejr vil der altså komme balance i regnskabet. Statistikken siger nemlig 47 sejre, 18 uafgjorte samt 48 nederlag i historien.
Det jyske brag har ligeledes været af stor interesse gennem tiderne, og som vi meddelte tidligere på ugen, vil udebaneafsnittet blive godt fyldt med blå og hvide farver. Esbjerg-fansene valfarter til Nørreskoven og Vejle Stadion, og grupperinger fra Nordvestkurven har flere busser klar til at drage østpå, heriblandt Blue Knights.
EfB forventer omkring 400 tilhængere fra det vestjyske, som vil gøre deres, for at dominere kulissen og give det ekstra til Esbjerg-spillerne.