Førstehold

Esbjerg fB blandt de bedste talentudviklere

DBU offentliggjorde tidligere på ugen den nye licensrangering, og Esbjerg fB er fortsat fremme blandt landets bedste talentudviklingsklubber. Tal viser, at der ikke er lang vej for talenterne til Superligaen i EfB.

Esbjerg fB modtog i starten af ugen tre ud af fem mulige stjerner af DBU i den nye licensrangering. Det er første gang, at de danske klubber tildeles licenser på denne måde, og baggrunden for vurderingen er to et halvt års forarbejde.
Ungdomselitechef i EfB, Niels Erik Søndergaard, glæder sig over licenstildelingen og hæfter sig primært ved, at over 50% af de spillere fra den nuværende Superliga-trup, der har fået spilletid i indeværende sæson, er fra eget akademi.
– Over halvdelen af vores trup består af lokale spillere, der har fået fodboldopvæksten i enten EfB eller en af de 56 samarbejdsklubber, vi arbejder tæt sammen med i fodboldsammenslutningen Sydvestjysk Fodbold Samarbejde. Det er vi meget tilfredse med, siger han og fortsætter:
– Ikke nok med at vi har mange spillere, der har været igennem vores system, så har de også fået spilletid i Superligaen og vigtigst af alt vist, at de kan være med, hvilket vores nuværende placering som nummer tre beviser. Der er ikke langt fra ungdomsfodbold til Superligaen i EfB.
Baggrunden for tildelingen af stjernerne udgøres efter syv forskellige kriterier; produktivitet, holdudvikling, struktur og organisation, individuel udvikling, strategi, infrastruktur og scouting.
Niels Erik Søndergaard fortæller, at arbejdet med at optimere talentafdelingen konstant foregår.
– Vi er glade for licensen, for det er indgangsbilletten til at spille i de bedste rækker på både U17- og U19-niveau, hvor vi har vundet mange medaljer de seneste år.
– Når det så er sagt, så stræber vi altid efter at blive bedre, og vi kommer til at kigge meget ind i tilbagemeldingerne fra DBU og have ekstra fokus på en række områder, siger Niels Erik Søndergaard.
Mellem tre og seks spillere fra eget akademi er uge efter uge i startopstillingen på EfB’s Superliga-hold.
Rangeringen gælder for den kommende 2019/2020-sæson, og betyder, at EfB også efter sommerpausen har hold med i landets bedste ungdomsrækker, U17- og U19-ligaen. Aktuelt er holdene placeret som nummer tre i begge i rækker.

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo