Klub

Esbjerg fB vinder sag ved Danmarks Idrætsforbund

Et langt efterspil på baggrund af Esbjerg fB’s udebanekamp mod Kolding IF i juni har nu fundet en endelig afgørelse. Den højeste appelinstans ved Danmarks Idrætsforbund har givet EfB medhold i sagen.

Esbjerg fB blev på baggrund af 2022/2023-sæsonens sidste kamp på udebane mod Kolding IF d. 17. juni, idømt en samlet straf af Fodboldens Disciplinærinstans som følge af tilskueruroligheder. Disse valgte EfB at anke til Fodboldens Appelinstans jf. § 18.3. i Divisionsforeningens cirkulære nr. 33 om sikkerhed og orden på stadion – uden held.

§ 18.3. omfatter ikke 2. division, men udtrykkeligt kun niveauet over, og EfB valgte derfor at tage sagen videre til den højeste appelinstans hos Danmarks Idrætsforbund, som nu har givet medhold i sagen.

EfB blev i første omgang idømt en økonomisk bod på 75.000 kr., tildelt et 0-3-nederlag i Kolding samt tildelt et forbud mod at have tilskuere på Blue Water Arena til sæsonens første hjemmekamp på et altså forkert grundlag. Alle frafalder.

Adm. direktør Jens Hammer Sørensen er ærgerlig over forløbet:

– Forløbet har været en lang, sej kamp, som vi nu er glade for at have fået medhold i. Vi har hele vejen igennem været forundret over forløbet med fodboldinstanserne, idet det har stået klart, at reglerne om objektivt udebaneansvar ikke forekommer i 2. division, og at vi derfor er blevet sanktioneret efter regler, der ikke gælder. Det er en ærgerlig sag for dansk, professionel fodbold.

– Det er ikke det samme som at sige, at vi fralægger os ansvaret, for det gør vi ikke, og vi tager altid sikkerheden i forbindelse med EfB’s kampe meget alvorligt ude som hjemme. I forbindelse med samtlige kampe bringer vi eksempelvis egne sikkerhedsfolk, har dialog med fans og øvrige myndigheder, og det arbejde er blot blevet intensiveret efter kampen i Kolding med henblik på at identificere de få individer, der ødelægger det for de mange og udstikke langvarige forbud mod at være en del af EfB’s kampe.

– Når alt kommer til alt, er vi dog meget frustreret over, vi måtte afvikle denne sæsons første hjemmekamp på et tomt Blue Water Arena mod Fremad Amager på forkert grundlag og dermed først og fremmest at have frataget en god fodboldoplevelse til vores trofaste publikum. Dette kunne være undgået, hvis DBU havde givet os opsættende virkning, der betyder, at vi kunne have afviklet kampe for tilskuere, mens DIF tog stilling til sagen.

EfB undersøger nu mulighederne for økonomisk kompensation på baggrund af tabte indtægter og manglende omsætning.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo