Fem mål sendte Fremad Amager hjem med afklapsning

En chancefattig første halvleg blev efterfulgt af en vanvittig anden halvleg, da EfB sejrede 5-2 over Fremad Amager. Stimen uden nederlag er nu på seks kampe.

Esbjerg fB var ubesejrede i fem kampe inden søndagens opgør mod Fremad Amager. Sidste nederlag var imod netop Fremad Amager, da det på Sundby Idrætspark blev 1-0 til hjemmeholdet. Yuri Yakovenko var tilbage i startopstillingen efter udført karantæne, dermed var Adrian Petre skubbet ud på bænken. Lasha Parunashvili var ligeledes med fra start i fraværet af den skadede Andres Schetino.
EfB satte sig på spillet fra start. Jacob Lungi Sørensen kom efter få minutter til langskud, men det hårde spark røg et stykke over gæsternes mål. Set bort fra det ene forsøg, så var det to tilbagestående mandskaber i hele første halvleg. Måske var resultatet fra seneste opgør in mente, hvor det første mål viste sig afgørende.
Det våde græs voldte problemer i pasningsspillet for begge hold i starten af kampen, derfor blev bolden holdt ved jorden med roligt omgangsspil, og der blev ikke taget de store offensive chancer. EfB fastholdt Fremad Amager i et pres, hvor det flere gange var lige ved at komme til en god mulighed. Amagerkanerne fik dog spillet sig ud af presset uden større chancer.
Størstedelen af første halvleg bød på meget ensidet spil, da begge hold forsøgte sig på samme kant. Amagers venstre og EfBs højre angrebsside. Halvlegen var chancefattig med få højdepunkter og tempoet nærmede sig bakgear. Efter knap en halv time forsøgte Rodolph Austin at pumpe energi i hjemmeholdet, og brød monotonien ved at jagte bolden fra station til station hele vejen fra egen forsvarskæde til gæsternes ditto. Det medførte klapsalver fra hjemmepublikummet, men også plads til Fremad Amager der nært var kommet til mulighed.
Boldomgangen foregik så langsomt fra både hjemme- og udehold, at det ofte førte til læste spil, hvor forsvaret kunne opsnappe afleveringerne inden det kom til noget farligt. Den manglende kreativitet stod i lys lue da Oti Essigba valgte at afslutte fra midten af gæsternes banehalvdel, da der manglede løb fremad banen. Afslutningens kvalitet var dog lige så fraværende, som den offensive kreativitet.
Men bedst som publikum var lullet i søvn, skete miraklet, der skulle åbne kampen. Et indlæg blev clearet væk fra Amagerfeltet, anfører Hagelskjær fik tid til at sende et godt indlæg ind i det tætbefolkede felt. Der dukkede Lasha Parunashvili op og fik styret bolden op i målhjørnet med et flyvende hovedstød til 1-0. Kæmpe jubelbrød på Blue Water Arena og en saltvandsindsprøjtning til kampen.
Målet bragte Fremad Amager længere frem på banen i jagten på en udligning før pausen. Det gav dog også plads i den anden ende, hvor Yakovenko fik trykket af. En habil afslutning, som keeper Dannevang kun kunne parere. Umiddelbart efter fik Fremad Amager sit bedste tilbud i første halvleg, men afslutningen gik forbi mål. Derefter lød fløjtet til pause. 1-0 til EfB efter en begivenhedsfattig første halvleg, hvor EfBs lille spilovertag havde medført en føring.
Anden halvleg bød tidligt på en afslutning da Jabar Sharza sendte et frispark direkte mod mål, men afslutningen sad lige i favnen på Jeppe Højbjerg. Momentet efter var det hjemmeholdet, der havde et farligt frispark. Fra kanten af feltet blev den lagt ind i boksen, hvor Oti Essigba fik sidste fod på bolden, men hans afslutning midt for mål røg lige forbi gæsternes opstander. Energisk start på anden halvleg, hvor både EfB og Fremad Amager jagtede en tidlig scoring.
Ti minutter efter pausen fik Jabar Sharza driblet sig igennem EfB forsvaret, men godt presset af Austin fik han ikke sendt en ren afslutning afsted. Skuddet gik forbi Højbjerg, men heldigvis for hjemmeholdet også lige forbi venstre opstander. Klart bedste chance i kampen til Amager.
Efter knap en times spil fik indskiftede Olcay Senoglu fra Fremad Amager en god skudmulighed fra kanten af feltet, men også hans afslutning manglede lige det sidste for at blive helt farlig. Kort efter var gæsterne farlige på ny, da en tilfældig bold endte ved Morten Nordstrand. Den garvede angriber var dog langsom i reaktionen og Rodolph Austin kunne få blokeret afslutningen og afværget situationen.
Efterfølgende kom der mere ro på kampen og der gik et stykke tid, førend den næste mulighed kom. Efter et godt EfB angreb med Mark Brink i centrum, fik den unge EfB’er afsluttet, skuddet blev dog blokeret og endte ved Mathias Kristensen. Kristensen tog et træk ind i banen og afsluttede med venstrebenet. Den ellers skarpe kantspiller måtte dog se sin afslutning blive reddet af Dannevang.
Øjeblikket efter gik det så galt i den anden ende. Efter et af kampens få angreb fra Fremad Amagers venstre side, fik Martin Jensen sendt et indlæg ind foran mål. Der stod Olcay Senoglu helt udækket og den indskiftede angriber lagde bolden til rette og udplacerede Højbjerg. 1-1 og en helt åben kamp halvvejs inde i anden halvleg.
Det skulle vise sig, at være startskuddet til en vanvittig hektisk sidste tyve minutter. Det tog nemlig ikke lang tid, før hjemmeholdet fik svaret igen. Amager fejlede en clearing og så stod tre EfB’ere pludselig alene med én forsvarer. Mathias Kristensen fandt Mark Brink helt fri, og Brink sendte bolden under målmand Dannevang til 2-1. Jubel hos hjemmeholdet men utilfredshed ved gæsterne, der ikke var i tvivl om, at Brink stod i en offside position.
Minuttet efter brød jublen endnu engang ud på Blue Water Arena. Netop indskiftede Adrian Petre skulle kun bruge seks minutter på banen, før han kom først på et indlæg fra Mark Brink. Med en følt førstegangsafslutning flugtede rumæneren bolden over i det lange hjørne og gjorde stillingen til 3-1 til EfB.
Det var dog slet ikke slut endnu. Med ti minutter igen fik gæsterne hjørnespark. Det blev headet væk i første omgang, men returbolden blev knaldet i kassen af Olcay Senoglu. Skuddet blev rettet af og snød derfor Jeppe Højbjerg, der blot kunne se til mens bolden trillede i nettet til 3-2.
Knap var bolden givet op før EfB igen svarede hårdt tilbage med en scoring. Anders Dreyer blev sat på banen inden bolden blev givet op og få sekunder senere kom netop Dreyer til en god mulighed, da han blev spillet fri i feltet i Adrian Petre. Dreyers afslutning blev sendt hårdt ind på målmanden, der kun kunne halvklare skuddet. Petre fulgte op og sendte bolden i mål. 4-2 med endnu to scoringer lige efter hinanden.
Frustrationerne fra udeholdet over at komme så tæt på, fik frit løb. Cheftræner John Faxe Jensen blev bortvist af dommeren, som var blevet træt af gentagen brok fra Amagerbænken.
Gæsterne gik fuldt ud i offensiven i jagten på et reduceringsmål. Det gav flere store kontrachancer til EfB. Derfor var det ikke underligt, at Anders Dreyer kunne øge til 5-2 efter et flot gennemført angreb. Med fem mod to kunne EfB’erne spille bolden hurtigt frem og tilbage og til sidst sendte William Møller bolden på tværs til Dreyer, der sparkede første gang. Afslutningen med det skarpe venstreben var velplaceret og strøg lige i kassen.
De resterende minutter af kampen kørte hjemmeholdet bolden rundt og havde et par langskudsforsøg. Efter et par minutters tillægstid kunne dommeren fløjte kampen af og EfB’erne løfte armene i vejret til taktfaste klapsalver fra et yderst tilfreds hjemmepublikum. 5-2 sejr til EfB, der med en sejr i den udsatte kamp mod Viborg kan spille sig helt op på oprykningspladserne.
Næste kamp for EfB er på onsdag mod Viborg. Kampen spilles kl 18.30 på Blue Water Arena.