Finnbogason sikrede sejr i forpremiere

Esbjerg fB efterlod søndag eftermiddag et godt aftryk i generalprøven, inden sæsonstart næste weekend. Således blev Aarhus Fremad besejret med 2-0 på to mål af nytilkomne Kjartan Finnbogason i anden halvleg.

Generalprøven inden Esbjerg fB’s forårspremiere i 1. division på lørdag på Blue Water Arena mod Vendsyssel FF forløb resultatmæssigt perfekt, idet holdet på en vindblæst kunstgræsbane i Guldager vandt 2-0 over Aarhus Fremad. Kjartan Finnbogason, der kom til EfB på transfervinduets lukkedag, scorede begge mål i anden halvleg.

Med en chill-faktor på lige omkring minus 10 grader og en strid vestenvind ind over banen i Guldager var omgivelserne ikke perfekte til fodbold søndag eftermiddag, hvilket begge mandskaber fra første minut skulle bruge tid på at omfavne.

Aarhusianerne fik som det første hold en nogenlunde kontrol, og udnyttede medvinden i første halvleg til at sætte nogle gode angreb sammen.

EfB-defensiven måtte således flere gange se sig spillet rundt om, inden for de første minutter uden, at det dog på nogen måde blev alvorstruende.

Langsomt, men sikkert arbejdede EfB sig ind i kampen, og trods de svære betingelser vinden gav, lykkedes det alligevel at få bygget angrebene fint op fra bunden.

Bedst illustreret efter godt et kvarters spil, da en bold blev erobret nede foran målmand Mads Kikkenborgs felt, og der blev slået kontra.

Nicklas Strunck tog et fantastisk løb i dybden, og han fik en god bold serveret af Joni Kauko på den centrale del af banen.

Strunck tæmmede den på kanten af feltet, og skar mod mål. Alene med målmanden afsluttede han fint, men en god redning kom i vejen.

Helt fremme var EfB’s seneste tilgang, Kjartan Finnbogason, at finde i angrebet, og han markerede sig første gang efter 22 minutters spil.

EfB fastholdt et angreb omkring Aarhus Fremads felt, hvor Daniel Anyembe til sidst med et godt indlæg fandt islændingen. Finnbogason sendte et kvalificeret hovedstød afsted, som under mere normale vejrsmæssige forhold formentligt var gået i nettet, men i stedet blev blæst forbi.

Der blev ikke scoret før pausen, og med udsigt til medvind i anden halvleg var forventningen at EfB ville dominere i højere grad.

Sådan gik det også, og særligt højre-siden med Anyembe og Strunck var livlig og god til at holde de direkte modstandere beskæftiget.

1-0-scoringen efter en times spil kom dog efter et godt genpres.

EfB tabte egentligt bolden på Aarhus Fremads banehalvdel, men fik den hurtigt tilbageerobret.

Kauko serverede den for Finnbogason, der fra kanten af feltet viste kynisme af højeste karat. Angriberen hamrede således bolden i nettet på flotteste vis uden chance for målmanden.

Blot fem minutter senere var han atter på plads, da angriberen tæt under mål blot skulle sætte indersiden på.

Forarbejdet til 2-0-scoringen kom efter endnu en god aktion i EfB’s højre side, og sluttede med et godt, fladt indlæg ind i feltet af Strunck.

Energien og luften forsvandt herefter langsomt ud af Aarhus Fremad, der kæmpede med dels at kontrollere bolden samt EfB’s presspil.

Det var derfor tættere på at blive 3-0 end en reducering, og i det 70. spilleminut fik EfB skabt en trippel-chance få meter fra mål, men ind ville bolden ikke.

EfB arbejdede fint kampen ud, og der blev tanket godt med meter i benene og selvtillid inden, det bliver alvor næste weekend.

Næste opgave for EfB er lørdag i 1. division, når Vendsyssel FF gæster Blue Water Arena i forårspremieren.

Esbjerg fB – Aarhus Fremad 2-0 (0-0)

60′ 1-0 Kjartan Finnbogason
65′ 2-0 Kjartan Finnbogason

22 Kjartan Finnbogason

62′ Pyry Soiri (Jakob Ankersen)
72′ Christian Køhler (Lasha Parunashvili)
75′ Andri Bjarnason (Kjartan Finnbogason)
79′ Jeppe Brinch (Daniel Anyembe)