Flot holdpræstation i Hjørring

Esbjerg fB måtte søndag rejse fra udekampen mod Vendyssel FF med et enkelt point efter, at det trods en meget overbevisende holdpræstation blev 0-0.

Esbjerg fB spillede søndag eftermiddag 0-0 i Hjørring mod Vendsyssel FF i NordicBet Ligaen i et opgør, hvor holdet gennem samtlige minutter ofrede sig for hinanden og leverede en mandfolkepræstation. EfB kom til de største chancer og kunne med en anelse mere skarphed have taget alle tre point.

Kampen åbnede med to angrebslystne hold, og inden for de første minutter var begge mandskaber kommet til afslutninger.

Hos EfB forsøgte Emil Holten sig med et skud fra distancen, men det blev aldrig farligt.

I den anden ende kom Vendsyssel til afslutning fra feltkanten. Jeppe Højbjerg var dog på sin plads og sikkerheden selv på stregen.

Bardhec Bytyqi, der spillede på den højre kant, viste fra første fløjt masser af gå-på-mod og udfordrende attitude, og det var ved at gøre ham til kampens første målscorer i indledningen.

Hans indlæg fra kanten snød nemlig alt og alle i det nordjyske felt, hvor bagerste stolpe i sidste ende dog tog fra.

EfB leverede i det hele taget en rigtig fornuftig indsats, hvor det lykkedes at skubbe Vendsyssel langt tilbage i banen.

Bolden blev kørt tålmodigt rundt i forsøget på at finde åbningerne hos hjemmeholdets forsvar.

Når vendelboerne var i boldbesiddelse stod EfB godt i kæderne, og især midtbanen med Simon Bækgård og Nicklas Strunck udviste den rette ånd med masser af saft og kraft i tacklingerne, når bolden skulle vindes retur.

En god håndfuld minutter inden pausen blev Holten spillet fri i feltet til skud efter en situation, hvor EfB formåede at fastholde et pres efter et hjørnespark.

Angriberen fik dog ikke tilpas kontrol over bolden i afslutningsøjeblikket, og Vendsyssel-målmanden blev derfor vinderen af duellen.

Mod slutningen af første halvleg fik værterne bedre fat, og EfB blev for første gang i kampen sat i en situation, hvor det handlede om at forsvare i en længere periode, hvilket lykkedes særdeles fint.

EfB foretog ingen ændringer mellem de to halvlege, og kom således ind til de sidste 45 minutter med samme tilgang som før pausen.

Trods de gode intentioner blev det en mere lige slagudveksling med masser af nærkampe på midtbanen, hvilket betød, at Vendsyssel meldte sig mere ind i opgøret.

Elias Sørensen og Patrick Schmidt blev derfor sendt ind efter knap en time for at bringe fornyet energi helt fremme på banen.

Få minutter senere tilspillede EfB sig et hjørnespark, som blev taget kort.

Strunck og Bækgård kombinerede sig i fællesskab forbi nærmeste modstander, og førstnævnte kunne spille bolden fladt ind i feltet til Leonel Montano, der resolut afsluttede første gang.

På vej mod mål blev afslutningen dog pareret, og 1-0-målet udeblev.

Indskiftede Sørensen skulle også få sig en god mulighed, da han med et kvarters tid igen steg til vejrs i feltet og fik headet et godt indlæg af Jonas Mortensen afsted mod mål.

Den kvalificerede afslutning manglede dog lige akkurat en halv meters penge for at gå i nettet.

Mod slutningen af kampen jagtede EfB alle tre point, og Strunck forsøgte sig fra distancen med et godt skud.

Vendsyssel-målmanden kunne ikke holdet bolden, og Schmidt var over returen, som dog også blev reddet.

I de døende sekunder fik nordjyderne tid og plads til at sende et skud afsted mod fjerneste målhjørne, men Højbjerg viste ingen slinger i valsen, og greb uden problemer.

Der blev derfor ikke scoret i kampen, hvor EfB viste sig godt frem med den rigtige attitude.

EfB spiller igen på lørdag, når HB Køge gæster Blue Water Arena.

11 Emil Holten

60′ Patrick Schmidt (Bardhec Bytyqi)
60′ Elias Sørensen (Emil Holten)
79′ Lasha Parunashvili (Leonel Montano)