Kampreferat

Flot opbakning i Aarhus rækker ikke til sejr

Flere end 1.000 esbjergensere dannede lørdag en flot kulisse på Riisvangen Stadion, men alligevel måtte Esbjerg fB se sig besejret med 0-2 af Aarhus Fremad.

Esbjerg fB måtte lørdag eftermiddag gå fra udebanen uden point, idet holdet tabte med 0-2 til Aarhus Fremad, der var kolde og kyniske, da det virkelig gjaldt.

Kampen åbnede med aggressivt spil fra aarhusianerne, der hurtigt fik spillet sig til et hjørnespark.

Blot et par minutter skulle der gå, og det blev i samme ombæring farligt, da bolden blev servet ind midt i feltet, og fik lov at gå hele vejen igennem.

Hverken venner eller fjender fik dog ram på den, og faren blev dermed hurtigt afblæst.

EfB arbejdede sig stille længere frem på banen, men det var Aarhus Fremad, der var mest nærgående.

Som efter et kvarters spil, da der blev afsluttet mod mål, men Daniel Gadegaard var på plads og fik sikkert reddet.

I samme sekvens måtte Jonas Mortensen, der bar anførerbindet, kalde på behandling på banen, inden han til sidst blev skiftet ud med Oliver Svendsen på grund af skade.

EfB bed første gang fra sig offensivt efter omkring 25 minutters spil, da det lykkedes at fastholde bolden foran værternes felt.

Det resulterede til sidst i en afslutning til Leonel Montano fra tæt hold, men skuddet var for upræcist, og gik langt over mål.

Kort efter fik Andreas Lausen også muligheden for at banke EfB foran med 1-0 tæt under mål, men skuddet blev overplaceret og gik også over.

EfB-spillet blev bedre og mere målsøgende ind i kampens indledning, hvilket i en omstilling også gav Mikail Maden tid og plads til et godt forsøg fra feltkanten.

Desværre for midtbanespilleren og holdkammeraterne gik det ellers fine forsøg lige akkurat forbi den ene opstander.

Mod slutningen af første halvleg fik EfB tilspillet sig et par hjørnespark, men den stærke Aarhus Fremad-defensiv fik afviklet begge situationer fint.

Aarhusianerne ville dog også bide fra sig, og igangsatte en omstilling i stor fart.

Det endte med et farligt, fladt indlæg ind midt i feltet, som Andreas Troelsen dog i sidste øjeblik fik afværget.

Der blev således ikke scoret inden pausen, som holdene kunne bruge på at tale om, hvordan anden halvleg skulle gribes an.

Allerede efter fire minutters spil kunne hjemmeholdet og dets tilskuere juble, da det lykkedes at score til 1-0.

Et indlæg blev sendt i feltet, og det lykkedes ikke EfB at forsvare sig ud af den situation, idet en Aarhus Fremad-spiller ad to omgange og med hjælp fra stolpen kunne score uden chance for Gadegaard.

To minutter slog EfB tilbage, og Lausen fik bolden headet i nettet, men til umiddelbar stor overraskelse for de fleste hev linjevogteren flaget op, og målet blev underkendt for offside.

Det udviklede sig hurtigt og hektisk på Riisvangen Stadion, for Aarhus Fremad skulle komme til endnu en stor chance, men igen var Gadegaard EfB en god målmand, da han fik reddet et skudforsøg i feltet.

EfB fik sig dog rejst fint, og kæmpet sig tilbage i kampen.

Ind fra bænken kom Oscar Obel-Hall også med omkring 25 minutter tilbage med det formål at bidrage til en udigning.

Han faldt fint ind på EfB-holdet med det samme, og var medvirkende til, der blev lagt et tungt pres på hjemmeholdet i den sidste del af kampen.

Obel-Hall var således tæt på at blive oplægger i det 74. spilleminut, da han lagde bolden godt af til Elias Sørensen, der fra 20 meter hamrede den mod det fjerneste hjørne.

Den kvalificerede afslutning gik dog lige akkurat forbi til stor ærgrelse for de over 1.000 medrejsende EfB-fans.

Aarhus Fremad stod langt tilbage i banen, og lukrerede på omstillinger.

Det var tæt på at lykkedes til fulde, da der pludselig var plads til en friløber, men Gadegaard var sikkerheden selv på afslutningen.

Fem minutter før tid fik Aarhus Fremad endnu en god mulighed for at punktere al spænding om slutresultatet, da en modstander i fri position midt i feltet kom til afslutning, men forsøget gik langt over.

I den efterfølgende sekvens skiftede EfB Bardhec Bytyqi, Malthe Kristensen og Elias Andersen ind.

Selvom intentionerne var gode og presset stort, så rakte det i de døende sekunder ikke til en udligning.

Og Aarhus Fremad udnyttede den megen plads på EfB’s banehalvdel til i overtiden at slå kontra efter en fejl, og koldt og kynisk blev bolden hamret i nettet endnu engang.