Flot U19-comeback på udebane mod Lyngby

Esbjergenserne kom bagud 2-0 efter bare 17 minutter i eftermiddagens udebanekamp mod Lyngby. De unge vestjydere fik dog kæmpet sig flot tilbage, og efter en lille halv time lavede hjemmeholdet et selvmål, inden midtbanegeneralen Simon Bækgård udlignede efter 35 minutter. Det lignede i længe, at det skulle blive ved 2-2, men Patrick Egelund ville det anderledes og sparkede efter 88 minutter sejren hjem til Vestjylland til stillingen 2-3.

EfB fik en forfærdelig start på kampen, da holdet kom bagud efter bare 13 minutter. Efter noget forvirring omkring en kendelse på midten af banen, sendte hjemmeholdet en lang bold frem i Esbjergs højre side af banen og satte herefter kuglen ind i nettet. Føringen blev sågar udbygget blot fire minutter senere, da værterne kombinerede sig flot igennem og kom på scoringstavlen endnu engang.
Herefter fandt vestjyderne igen noget rytme i spillet, og efter 28 minutter fik Martin Egelund bolden på kanten af feltet. Offensivspilleren sendte en afslutning afsted mod mål, som blev afrettet af en Lyngby-forsvarer og røg i mål. Dommeren takserede dog målet som et selvmål.
Blot syv minutter senere kom EfB igen på måltavlen. Denne gang var det midtbanemanden Simon Bækgård, som kom flot med frem i Lyngbys felt. Her modtog han bolden og løftede bolden let og elegant over hjemmeholdets keeper.
I anden halvleg vadede EfB i store chancer, hvor både Rasmus Rejnhold og Martin Egelund havde glimrende muligheder for at bringe gæsterne i front. Skarpheden manglede dog, og derfor blev det ved 2-2. Hjemmeholdet havde dog også chance for at komme foran i kampen igen, men Mads Kikkenborg stod flot i vejen i Esbjerg-målet.
To minutter før tid tryllede Mads Larsen på feltkanten og sendte Patrick Egelund afsted mod Lyngby-målet med en flot stikning. Den fine aflevering udnyttede Patrick Egelund ved, ligesom Simon Bækgård gjorde i første halvleg, at løfte bolden over Lyngby-målmanden og videre ind i nettet til kampens slutresultat 2-3.
– Efter de første 20 minutter spiller vi en fin kamp og dominerer spillet – især i anden halvleg, hvor vi fortjent snupper sejren til sidst. Der er flere gode præstationer i dag, hvor blandt andet Noah Nurmi og Tobias Stagaard gør det rigtig godt i det centrale forsvar. Derudover spiller Mads Larsen sig flot op, mens også Simon Bækgård gør det rigtig fint, siger cheftræner René Christiansen efter lørdagens comebacksejr mod Lyngby.

Lyngby – EfB 2-3 (2-2)
13’ 1-0 Marcus Lindberg
17’ 2-0 Jakob Jensen
28’ 2-1 (selvmål)
35’ 2-2 Simon Bækgård
88’ 2-3 Patrick Egelund
22. Rasmus Rejnhold
55’ Patrick Egelund (Jeppe Paulsen)
72’ Mathias Holm (Rasmus Rejnhold)
90’ Mikkel Søndergaard Jørgensen (Simon Bækgård)
Skribent: Martin Jørgensen