Førstehold

Fortjente tre point mod Fremad Amager

Esbjerg fB kom lørdag tilbage på sejrssporet i 1. division med en fortjent 2-0-sejr over Fremad Amager. Opgøret hjemme på Blue Water Arena blev afgjort på fem gyldne minutter godt midtvejs i anden halvleg.

Der blev sat tre point ind på Esbjerg fB’s konto i 1. divsion lørdag eftermiddag, da holdet besejrede Fremad Amager med 2-0 på Blue Water Arena. Andri Bjarnason og Mathias Kristensen, der begge kom ind fra bænken i anden halvleg, scorede målene i sejren, der var fuldt fortjent efter en god indsats fra start til slut.

Cheftræner Olafur Kristjansson havde fra start valgt at spille med to angribere i form af Yuiry Yakovenko og Kjartan Finnbogason, og det udmøntede sig blandt andet i et godt pres fra første fløjt.

Den første store mulighed tilfaldt da også EfB efter fem minutters spil, da Clinton Antwi blev spillet fri til afslutning fra feltkanten efter et godt genpres.

Desværre for ghaneseren blev den flade afslutning dog afrettet ud over baglinjen.

EfB fortsatte ufortrødent det hårde tryk på amagerkanerne, der havde vanskeligt ved at tøjle aggressiviteten og oftest blev tvunget til at sende en lang bold frem i banen.

Fremad Amager bed første gang fra sig efter 20 minutters penge, men EfB-defensiven anført af Rodolph Austin fik clearet indlægget, der ellers var ved at blive semi-farligt i det bagerste område af målfeltet.

Minuttet efter var det så atter EfB, der tilspillede en god mulighed.

Finnbogason modtog bolden på kanten, og trak forbi sin direkte modstander. Herfra kunne han slå et godt indlæg ind i feltet, som Yakovenko nåede højst på og sendte mod mål, men hovedstødsforsøget gik desværre snert over.

Mod slutningen af første halvleg budte gæsterne sig til i EfB’s målende, og det var da også tæt på at gå galt en enkelt gang.

Fremad Amager igangsatte et hurtigt angreb, og fik slået et godt indlæg.

Bolden fik lov at gå tværs igennem feltet, og i det bagerste område kunne en rødklædt spiller så samle den op helt umarkeret. Han tæmmede den og affyrede resolut mod det lange hjørne fra tæt hold, men præcisionen manglede heldigvis i situationen.

Også Joni Kauko var tæt på at melde sig ind som målscorer i opgøret, da han efter 41 minutters spil tæt under mål fik en god hovedstødschance. Finnen satte panden på et fremragende indlæg af Daniel Anyembe, men bolden gik, ligesom i Yakovenkos tilfælde tidligere, over.

Kampbilledet forsatte fra anden halvlegs start med et højt EfB-pres.

Det kastede et par gode muligheder af sig inden for de første minutter, og den største tilfaldt Kasper Pedersen efter en frisparkssituation, hvor bolden blev sendt i feltet.

Efter lidt klumpspil omkring kanten af det lille felt kom forsvarsspilleren til afslutning, men hårdt presset i skudøjeblikket af en modstander kunne målmanden redde let.

10 minutter inde foretog EfB den første indskiftning, da Andri Bjarnason erstattede Yakovenko, der havde leveret en hårdtarbejdende indsats, og det skulle vise sig at få betydning for resultatet.

Samtidig kom Fremad Amager kortvarigt bedre med i kampen og længere frem på banen.

Det tvang EfB’erne til nogle lange løbedueller mod de rapfodede spillere.

Bjarnason ville det dog anderledes efter 70 minutter, da han gjorde det til 1-0.

Islændingen vandt en hovedstødsduel oppe på banen, og sendte bolden ud på kanten til Mathias Kristensen, der også var blevet sendt på banen.

EfB slog dernæst angreb, og angriberen var iskold på feltkanten, hvor han blev serviceret af netop Kristensen. Med en flot inderside-afslutning strøg bolden således op i det lange hjørne, og jublen på holdet brød ud.

Blot fem minutter senere blev det også 2-0, da Kristensen scorede.

Kantspilleren blev spillet fri i den ene side af feltet, hvorfra han tog et godt træk og afsluttede mod det fjerne hjørne. Bolden ramte en Fremad Amager-spiller undervejs, men gik i nettet, og så var de tre point reelt sikret.

I den efterfølgende periode faldt gæsterne helt sammen, hvilket gav store muligheder for yderligere scoringer til EfB, men det forblev ved 2-0.

Næste opgave er på udebane imod Viborg FF.


Resultat:
Esbjerg fB – Fremad Amager 2-0 (0-0)

Målscorere:
70′ 1-0 Andri Bjarnason
75′ 2-0 Mathias Kristensen

Startopstilling:
30 Mads Kikkenborg
40 Daniel Anyembe
8 Rodolph Austin
32 Kasper Pedersen
13 Clinton Antwi
19 Nicklas Strunck
6 Lasha Parunashvili
7 Joni Kauko
11 Pyry Soiri
23 Yuiry Yakovenko
22 Kjartan Finnbogason

Indskiftninger:
55′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
69′ Mathias Kristensen (Nicklas Strunck)

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo