Akademi

God DBU-vurdering sikrer talentudvikling på højeste niveau i EfB

Esbjerg fB er blevet tildelt 3,5 stjerner af DBU i licensansøgningen, og har derfor også fremover ungdomshold med i de bedste, landsdækkende rækker på U15-, U17- og U19-niveau. EfB avancerer desuden en plads i positiv retning.

De danske fodboldklubbers ungdomsarbejde vurderes løbende i omfattende analyser foretaget af DBU, og Esbjerg fB er avanceret en plads op ad, og har atter fået tildelt 3,5 stjerner i klublicenssystemet, hvilket betyder, at ungdomsholdene også fremover er repræsenteret i de bedste, landsdækkende liga-rækker på U15-, U17- og U19-niveau.

Akademiet i EfB er en strategisk og vigtig grundsten og et vigtigt omdrejningspunkt i forhold til at udvikle talenter og skabe fremtidens førsteholdsspillere, der kan begejstre publikum på Blue Water Arena.

For talentchef Anders Brynaa er tildelingen af stjernerne således en blåstempling af det hårde og fokuserede arbejde, der hver dag leveres på både Gl. Vardevej og i samarbejdsklubberne i fodboldsammenslutningen Sydvestjysk Fodbold Samarbejde.

– Vi tager de 3,5 stjerner og avanceringen på ranglisten fra DBU som en anerkendelse af, vi har et godt fodboldmiljø i EfB, og glæder os i dag over, at vi naturligvis også fremover er repræsenteret på højest mulige niveau inden for dansk ungdomsfodbold. Det er kun lykkes, fordi vi har hårdtarbejdende mennesker i akademiet, der hver især har ydet en fantastisk stor indsats. Når det så er sagt, så er vi sultne efter mere, og vi bestræber os på hele tiden at tage skridt i den rigtige retning med det sigte, at vi skal skabe de bedst mulige sportslige resultater med flest mulige egenudviklede spillere.

– De seneste år har vi særligt arbejdet meget med at få ensartet spillestil og elementer heri, så det flugter hele vejen igennem fra akademi til førstehold. Det vigtigste i den opgave er, vi spiller efter de samme principper og har det samme mindset som førsteholdet, så transitionen fra ungdoms- til seniorfodbold bliver bedst mulig.

– Derudover har vi investeret mange ressourcer i vores samarbejdsklubber, fordi det har høj prioritet for os. Det gør vi for at styrke den generelle fodboldinteresse og fordi, vi har en flot historik med at udvikle dygtige spillere fra klubberne til næste skridt i vores elitemiljø, som i sidste ende gavner alle parter, fortæller han.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo