God præstation sikrede tre point i Fredericia

Tre scoringer og en flot præstation rakte mandag til tre point i 1. division for Esbjerg fB, idet det lykkedes at besejre FC Fredericia på udebane med 3-1.

Esbjerg fB hentede mandag eftermiddag tre vigtige point til topstriden i 1. division, da holdet ude mod FC Fredericia vandt med 3-1 efter en fremragende præstation. Joni Kauko, Jakob Ankersen og Kasper Pedersen scorede hver især et mål.

Der stod en kraftig vind ind over banen i Fredericia fra første minut, hvilket begge mandskaber lige skulle indfinde sig under.

EfB fik hurtigst kontrol over begivenhederne, men det var dog østjyderne, der kom til opgørets første chance efter fire minutters spil, da et frispark blev sendt ind i feltet.

Defensiven kom på den forkerte side af en Fredericia-mand, der således kom til afslutning fra tæt hold. Skarpheden manglede dog, og bolden blev sendt over Mads Kikkenborgs mål.

EfB tog herefter teten på opgøret, og fik draget fordel af den kraftige rygvind.

Således fik Nicklas Strunck afsluttet fra distancen efter otte minutter, da han resolut bankede til bolden efter en god hjørnesparkskombination. Fredericia-målmanden var dog vågen, og fik reddet efter lidt problemer med at holde den.

Presset på hjemmeholdets mål tog yderligere til, og da der var spillet 12 minutter burde det være blevet 1-0 til EfB efter endnu et vellykket hjørnespark.

Mathias Kristensen sendte bolden ind i feltet, hvor først Yuriy Yakovenko kom til afslutning, inden der opstod en ny mulighed og overliggeren måtte tage fra.

Trippelchancen blev afsluttet med et godt skud, men en Fredericia-mand fik blokeret væk.

Værterne forsøgte at indrette spillet efter vejrforholdene med korte bolde ud fra målmanden, hvilket EfB hurtigt så en mulighed for at lukrere på.

Således blev det 1-0 efter et lille kvarter, da vaks presspil ved Fredericia-feltet blev omsat til en scoring af Joni Kauko.

Finnen blev spillet fri efter en stor fejl, og alene med målmanden svigtede han ikke, og sendte bolden i nettet.

EfB fortsatte med at køre på og jagte yderligere en scoring, men ud af ingenting blev det 1-1 efter en lille halv time.

Fredericia udlignede nemlig efter en situation, hvor venstre-siden blev overspillet og en modstander fra kanten af det lille felt efterfølgende modtog bolden og kunne sparke på mål.

Rodolph Austin blev fanget på den forkerte side af manden, og Kikkenborg kunne lige akkurat ikke forhindre en scoring, selvom han havde den ene handske på.

Målet imod slog ikke EfB ud af kurs, der ufortrødent fortsatte pasningsspillet og muligheden for at finde hullerne i Fredericias forsvar.

Det lykkedes næsten efter en god halv times spil, da Strunck fandt Kristensen med en god aflevering.

Kantspilleren tog den fint med ind i feltet, men mistimede desværre sin afslutning, og målmanden kunne derfor let samle op.

Også Jakob Ankersen på den anden kant kom til afslutning inden pausen, men igen var Fredericias bagerste mand på plads, og der blev derfor ikke scoret flere i de første 45 minutter.

Cheftræner Olafur Kristjansson valgte fra anden halvlegs start at erstatte målscorer Kauko med Pyry Soiri.

Netop Soiri markerede sig efter blot et minuts spil af anden halvleg, da han kom frem til en stor chance efter et fremragende indlæg af Clinton Antwi. Desværre for den hurtige offensiv-spiller strøg afslutningen dog lige forbi det korte målhjørne.

Den aggressive og offensive stil skulle dog give pote lidt senere, da stadionuret rundede 57 minutter, hvor Ankersen let kunne score til 2-1.

Soiri modtog bolden på kanten, og gik straks forbi sin direkte modstander. Nær baglinjen sendte han bolden fladt ind foran mål, hvor Ankersen blot skulle sætte indersiden på og dirigere scoringen ind.

Kort tid efter blev det også 3-1 til EfB, da Kasper Pedersen scorede sit første mål i den blå-hvide trøje.

Forsvarsspilleren var gået med frem på et hjørnespark, og efter en klumpspilssituation lå bolden pludselig til rette for ham, hvorefter han fik skovlet den i nettet.

Målet opstod efter, at Fredericias målmand blev tvunget til at give en retur ud i feltet efter en flad afslutning af Kristensen, og så var Pedersen altså vågen på kanten af det lille felt, da situationen opstod.

Herefter var der reelt ikke mere at spille om, og EfB kørte sikkert sejren og de tre point i hus efter en rigtig god præstation.

EfB spiller igen lørdag, når Silkeborg IF gæster Blue Water Arena.

FC Fredericia – Esbjerg fB 1-3 (1-1)

14′ 0-1 Joni Kauko
25′ 1-1 Leonel Montano
57′ 1-2 Jakob Ankersen
66′ 1-3 Kasper Pedersen

23 Yuriy Yakovenko

46′ Pyry Soiri (Joni Kauko)
71′ Jeppe Brinch (Daniel Anyembe)
71′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
84′ Lasha Parunashvili (Jakob Ankersen)