Gyldent kvarter sikrede U19 comeback-sejr

Efter to nederlag i træk fik EfB U19 vendt skuden, da det lørdag blev en flot 4-2 sejr hjemme mod AGF. EfB var bagud ved pausen, men femten gyldne minutter vendte kampen.

Gæsterne fra AGF lå før kampen nummer 3 i tabellen, og fra start var det tydeligt at de jagtede sejren i Esbjerg. På kunstgræsbanen på Gl. Vardevej kom århusianerne bedst fra start og allerede efter fem minutters spil havde de bragt sig i front. Inden målet faldt, havde AGF sendt et frispark i sidenettet og et hovedstød på overliggeren. Derfor var det ikke ufortjent, at Alexander Ammitzbøll – efter en vundet duel på midten – kunne se sig helt fri foran EfB-målet og kontrolleret score på en flad afslutning.
Før kampen havde EfB fået sig en slem forskrækkelse, da den normale starter i bagkæden Jeppe Schultz fik et vrid i knæet under opvarmningen. Han blev kørt væk til undersøgelse af knæet, og måske var det dén forskrækkelse, der sad i kroppen hos hans holdkammerater da kampen startede.
Efter målet kom en periode, hvor hjemmeholdet fik spillet sig ind i kampen. De unge esbjerggensere fik sat sig igennem i tacklingerne og de mange hårde dueller. Spillet bølgede frem og tilbage, uden der kom de store chancer. Mathias Holm var snert ved omkring en times spil, men hans afslutning lige for mål blev blokeret. Ikke længe efter var Nicu Carnat på spil i gæsternes felt. Han tog elegant bolden ned med brystet, men heroisk forsvarsspil holdt ham fra en egentlig afslutning, i stedet endte angrebet ved Holm, der headede forbi mål. Tættere kom ingen af holdene før pausen, hvor det dermed stod 0-1 til AGF.
Hvad første halvleg manglede af mål, bød anden halvleg til gengæld på. Knap havde dommeren fløjtet kampen i gang igen, inden EfB havde udlignet. Oliver Olsen jagtede en bold, der så ud til at gå til målspark, men han fik snydt forsvarsspilleren og erobret bolden på baglinjen. AGF-forsvarsspilleren dummede sig så gevaldigt, da han rykkede Olsen ned i trøjen. Ingen tvivl hos dommeren – straffespark til EfB. Det omsatte Nicu Carnat sikkert til 1-1.
Gæsterne, som slet ikke var kommet ud fra pausen, gav bolden op, men få afleveringer senere erobrede EfB bolden på midten, og et par hurtige afleveringer senere fandt Patrick Egelund en helt fri Carnat, der køligt udplacerede målmand. 2-1 til EfB bare tre minutter inde i anden halvleg.
De to hurtige mål gav et tydeligt overskud i spillet hos de blåhvide, som kom til flere chancer. Ti minutter efter slog EfB en lang bold frem mod Mathias Holm. Holm brugte brystet til at lægge den af til Patrick Egelund, som udnyttede Holm og Carnats løb til at få plads til en afslutning. Med sit venstreben knaldede han et tørt hug afsted fra kanten af feltet, som styrede i kassen i det lange flade hjørne, helt ude ved stolpen. 3-1 til hjemmeholdet.
Gæsterne var rystede og lod munden tale mere end fødderne. Det nærmede sig endnu et EfB-mål, men ud af ingenting fik gæsterne alligevel reduceret og genskabt spændingen. Fra kanten af feltet sendte Magnus Kaastrup et frispark direkte i kassen, da han udnyttede en udisciplineret frisparksmur.
Kampen nærmede sig den sidste fase og hjemmeholdet lavede derfor flere defensive indskiftninger og satsede på kontrastød. Det gav afslutninger fra blandt andet Carnat, Jacob Lønne og Martin Egelund. Spillet blev om muligt mere fysisk præget og EfB’erne trak også en håndfuld gule kort i slutfasen. Men taktikken fungerede og i stedet for at gæsterne kom tættere på en reducering, var det hjemmeholdet, der kunne afgøre kampen.
Med få minutter igen trak Emil Ankersen ind i banen fra sin højre back, han blev nedlagt i feltet og dermed endnu et straffespark til EfB. Martin Egelunds spark blev pillet, men dommeren dømte omspark, da flere AGF’ere havde været inde i feltet. Stor vrede hos gæsterne, men upåvirket tog Egelund revanche og omsatte omsparket til 4-2 scoring. Det blev ikke til mere og dermed tog EfBs U19 drenge en vigtig sejr og et skridt frem i tabellen.
EfB træner Lars Vind var efter kampen ganske fornøjet over en god indsats i en underholdende kamp:
– Hvis vi ser bort fra det første kvarter, hvor vi slet ikke sidder der i duellerne, så er jeg meget tilfreds. Vi vidste at vi skulle ud at krige den i dag, og det gjorde drengene på fornem vis. Taktisk vidste vi, at vi skulle gå hårdt i duellerne og at vi måtte trække nogle gule kort. Sådan er det mod kvalitetsmodstandere som AGF, og det løser vi rigtig flot. Vi gik til pausen med en fornemmelse af, at vi skulle fortsætte med vores tryk og så skulle målene nok komme, og det må man sige at de gjorde.
Næste kamp for EfB U19 er på onsdag på Blue Water Arena, når finske KäPa gæster Esbjerg i returkampen i Youth League. Der er gratis adgang til kampen, som har kampstart klokken 14.
-Vi er glade for at kunne tanke selvtillid inden kampen på onsdag, og det er derfor især dejligt at score 4 mål i dag, sagde Lars Vind omkring Youth League opgøret.