Gyldne minutter grundlagde reserve-sejr

Esbjerg fB’s reserver hentede sejren i det østjyske på JYSK Park i Silkeborg, idet holdet scorede tre hurtige mål kort efter pausen. EfB vandt 3-2 på to scoringer af Bækgård samt en enkelt fra Yakovenko.

Silkeborg startede bedst ud i kampens indledning, hvor de rødklædte østjyder var tæt på at åbne målkontoen efter blot syv minutter. En god aktion fra Emil Holten tog dog tværstangen på Rosenørns mål.
I løbet af den første halve time havde EfB få tilnærmelser i offensiven, men helt farligt blev det aldrig for de blå-hvide. Yakovenko i front fik et par indlæg serveret fra højre side, men angriberen havde problemer med at vriste sig fri af værternes defensiv.
Presspillet fungerede for udeholdet, men havde altså svært ved at kreere noget offensivt. Trods få chancer i opgørets første halvdel endte denne dog ikke uden scoringer, da værterne fik tildelt et straffespark med lidt mere end en halv time spillet.
Viktor Tranberg slog en fejlaflevering, hvorefter Jeppe Brinch måtte hægte Pelle Matson nær feltkanten og tvang således dommeren til at pege på straffesparkspletten. Emil Holten tog ansvaret på sig og bragede skuddet op i nettaget til 1-0.
Mathias Kristensen, der var startet på 8’er positionen, byttede plads med Mads Larsen på kanten i pausen, hvilket gav begge et mere naturligt flow i spillet. I anden halvleg fandt EfB generet mere kvalitet og skarphed frem på de offensive pladser, hvor især initiativet blev taget i højre side.
Her viste Patrick Egelund og Jonas Mortensen god spilforståelse for hinanden, hvor sidstnævnte slog et præcist cutback mod feltet, der først i anden omgang gav en scoring. Simon Bækgård stod nemlig det rette sted og flugtede riposten flot i krydset til 1-1.
Udligningen var startskuddet til nogle gyldne og særdeles effektive minutter for Esbjerg-mandskabet. To-tre minutter senere brød Mads Larsen en upræcis aflevering i feltet, hvorefter bolden trillede lige i fødderne på en komplet umarkeret Yakovenko, som resolut smækkede læderet i nettet til en vestjysk 2-1-føring.
To scoringer på få minutter, men det skulle blive bedre endnu, da EfB for alvor drog nytte af et yderst aggressivt udtryk. Blot to minutter herefter scorede Simon Bækgård for anden gang i kampen, da han eksekverede efter flot forarbejde fra Yakovenko med en følt afslutning mod den fjerneste opstander.
Med en time spillet og tre scoringer på seks minutter havde EfB således vendt kampen til deres fordel til en komfortabel føring på 3-1.
Mod slutminutterne blev det dog alligevel en anelse hektisk, idet Silkeborg reducerede til 2-3 kort inden kampens tillægstid. Det gav et sidste pust til hjemmeholdet, men EfB formåede altså at holde stand i defensiven og undvige den udlignende scoring.
Med en 3-2-sejr ude mod Silkeborg var transitions- og assistenttræner Lars Vind tilfreds på flere parametre.
– Det var vigtigt for os at vinde anden gang i streg, efter vi også sejrede sidste uge i Varde. Vi skabte desværre ikke så meget i første halvleg, men til gengæld fungerede vores pres rigtig godt, og derved gjorde vi det svært for dem. Vi fik bedre held med de offensive takter efter pausen, hvor vi især så gode ud de første tyve minutter, som jo i særdeleshed blev kampafgørende med tre mål. Det er en god tendens at kunne udnytte de gode perioder, så det skal vi selvfølgelig bygge videre på. I dag var en god holdpræstation, og det var positivt at se Bækgård score to mål som giver ham godt med selvtillid, fortæller Lars Vind.

Resultat
Silkeborg IF reserver – Esbjerg fB reserver 2-3 (1-0)
Målscorere
33′ 1-0 Emil Holten (straffespark)
53′ 1-1 Simon Bækgård
56′ 1-2 Yuri Yakovenko
58′ 1-3 Simon Bækgård
88′ 2-3 Oliver Haurits
Indskiftninger
75’ Rasmus Rejnhold (Patrick Egelund)
78’ Denis Catovic (Noah Nurmi)
78’ Andreas Lausen (Mads Larsen)
82’ Marcus Hansen (Mathias Kristensen)
85’ Mads Zaar (Simon Bækgård)