Holse sikrede sejren

Esbjerg fB kan sætte tre vigtige point på kontoen, efter John Lammers’ mandskab sejrede 1-0 på Blue Water Arena mod AC Horsens. Carlo Holse scorede sit første mål i Esbjerg-trøjen.

AC Horsens kom med et højt pres i de første minutter af lørdagens Superligakamp på Blue Water Arena, men gæsterne fik ikke truet EfB-defensiven for alvor. Kasper Junker havde dog en fin mulighed efter en dødbold, men forsøget gik forbi mål. Det var en hektisk start med dueller overalt på banen og der blev kæmpet om hver enkelt centimeter.
Carlo Holse var manden bag EfB’s bedste mulighed i den første halvdel af første halvleg, hvor den vævre tekniker testede Horsens-keeperen med et spark fra kanten af feltet – dog ikke noget, der slog Delac i Horsens-buret ud af kurs.
Som første halvleg skred frem, var kampen mere og mere præget af mange frispark og det gjorde det svært for de to mandskaber at fastholde noget momentum. Det resulterede også i få chancer eller blot optræk til noget rent offensivt, men tæt før pausen kunne Joni Kauko have scoret kampens første mål – den stærke finne manglede dog kraft i hovedstødet.
Kampbilledet fra den sidste halvdel af første halvleg fortsatte efter pausen. Intensiteten og tændingen manglede bestemt ikke noget på grønsværen, men det var ikke flot, poleret fodbold, der blev spillet på Gl. Vardevej.
Midtvejs i anden halvleg fik hjemmeholdet og Blue Water Arenas fremmødte dog noget at varme sig på. Mathias Kristensen fandt Carlo Holse på en omstilling og EfB’s nummer 10 viste god teknik, hvorefter han sparkede den fladt i det lange hjørne. 1-0 til EfB og Carlo Holse kunne fejre sin første scoring i Esbjerg-trøjen med de blåhvide fans.
Scoringen gav energi til hjemmeholdet og de fik gæsterne trykket ned i en periode herefter. Minutter senere kunne Carlo Holse have forøget til 2-0, da Adrian Petre spillede en cut-back aflevering mod EfB’s nummer 10, men forsøget blev blokeret af Horsens-defensiven.
Bo Henriksens Horsens-mandskab var ikke skarpe på dødboldende i dagens kamp og de havde derfor svært ved at svare igen på EfB-scoringen, men gæsterne fik dog lagt et pres i de døende minutter. Udeholdet satsede alt og hev keeperen med frem, hvilket også stressede EfB.
Esbjerg-drengene holdt dog stand og sikrede tre vigtige point, som sendte de blåhvide på Superligaens 3. plads, hvor de kan blive frem til søndagens kamp mellem OB og Brøndby IF.

Resultat
EfB – AC Horsens 0-0 (1-0)
Målscorere
65′ 1-0 Carlo Holse
Indskiftninger
46′ Jeppe Brinch (Rodolph Austin)
82′ Emmanuel Oti Essigba (Mathias Kristensen)
87′ William Møller (Carlo Holse)