Holten-hattrick i EfB-storsejr

Esbjerg fB tog søndag atter tre point til topstriden i 2. division, da holdet slog Brabrand IF med 5-1 hjemme på Blue Water Arena i en kamp, hvor Emil Holten scorede hattrick i anden halvleg.

Der var ingen slinger i valsen for Esbjerg fB søndag eftermiddag, da det hjemme på Blue Water Arena blev til en fortjent 5-1-sejr over Brabrand IF. Mathias Jørgensen og Isak Olafsson scorede i første halvleg, inden Emil Holten lavede hattrick efter pausen.

Gæsterne fra Aarhus kom bedst ud til kampen, og inden for den første håndfuld minutter lykkedes det at bombardere EfB-feltet med henholdsvis lange indkast og hjørnespark.

Defensiven gav dog ikke ved dørene, og afviste uden problemer de tilnærmelser, der opstod.

EfB arbejdede sig langsomt ind i opgøret og bed først for alvor fra sig efter et lille kvarter.

Her var Bardhec Bytyqi manden bag den første afslutning, men bolden, der havde kurs mod det lange hjørne, blev ramt af en modstander, og gik udover baglinjen.

På det efterfølgende hjørnespark formåede EfB at fastholde spillet foran Brabrand-feltet i en længere periode, og det endte til sidst med, at Nicklas Strunck kom i fri position til at slå et indlæg ind foran mål.

Det gjorde midtbanespilleren med største præcision, og tæt under mål fandt bolden vej til Mathias Jørgensen, der med en flot, behersket styring kunne score til 1-0.

Syv minutter senere blev det også 2-0 til EfB, da Isak Olafsson, der i anledning af karantæne til Mads Larsen bar anførerbindet, steg til vejrs på et hjørnespark og pandende bolden i nettet.

Muligheden kom efter, at Jonas Mortensen havde taget endnu et offensivt løb ind i feltet.

Forsvarsspillerens indlæg blev dog blokeret til hjørnespark, som så efterfølgende blev grundlaget for holdets anden scoring.

Nede med to var ikke nok til at slå Brabrand ud af kurs, for gæsterne forsøgte fortsat at spille frem i banen, når muligheden bød sig.

I det 36. minut fik aarhusianerne også udbytte af deres anstrengelser, da det lykkedes at reducere til 1-2.

Målet var en regulær drømmescoring, som hverken EfB-forsvaret eller målmand Jesper Sørensen kunne stille noget op imod.

Fra feltkanten tog en modstander et træk ind i banen, hvorefter han med kort aftræk hamrede bolden op i nærmeste målhjørne via overliggeren.

Der blev ikke scoret yderligere inden pausen, hvori cheftræner Lars Vind ingen ændringer foretog.

Det skulle vise sig at være et smart træk, for der var blot spillet halvandet minut af anden halvleg inden kampens afgørelse reelt faldt.

Mortensen, der spillede sin førsteholdskamp nummer 50 for EfB, var endnu engang i oplæggerens rolle, da han sendte et fornemt indlæg ind i feltet.

Her dukkede Emil Holten op og med en fantastisk timing styrede han bolden over i det lange målhjørne.

Angriberen skulle komme på tavlen yderligere en gang, og endnu engang var det med hovedet.

Yacine Bourhane driblede sig igennem i venstre-siden af Brabrand-feltet, og lige inden han ramte baglinjen, blev der sendt et indlæg over forsvaret og til bagerste stolpe.

Her skulle Holten blot sætte hovedet på og dirigere den i nettet til 4-1 fra tæt hold.

EfB var komfortable i føringen, og havde god kontrol over begivenhederne.

Brabrand blev lukket effektivt ned, når der var fare på færde, mens der den anden vej ikke blev forspildt nogle muligheder for at angribe.

Som for eksempel da Holten blev sendt alene igennem med Brabrand-målmanden, der brugte ulovlige midler til at stoppe ham.

Dommeren var ikke i tvivl og pegede straks på pletten.

Holten sig selv af sparket, som målmanden dog læste rigtigt og reddede. Dog ikke mere end, der blev givet en retur, som angriberen headede ind til 5-1.

Andreas Troelsen, Leonel Montano, Marcus Hansen, Steven Simpson og Phun Mang blev alle sendt på banen i løbet af de sidste 20 minutter ad flere omgange, og de faldt hver især ind i spillet på fin vis.

Ud gik blandt andre Holten, der blev fortjent anerkendt af de 3.516 fremmødte tilskuere.

I slutminutterne rejste publikum sig da også op og med taktfaste klapsalver rundede de sammen med spillerne kampen flot af.

EfB spiller næste kamp på udebane mod Skive IK fredag, inden årets sidste hjemmekamp spilles onsdag d. 23. november kl. 18.30 mod Thisted FC.

Esbjerg fB – Brabrand IF 5-1 (2-1)

Målscorere:
18′ 1-0 Mathias Jørgensen
25′ 2-0 Isak Olafsson
36′ 2-1 Kasper Andersen
47′ 3-1 Emil Holten
63′ 4-1 Emil Holten
69′ 5-1 Emil Holten

11 Emil Holten

70′ Andreas Troelsen (Bardhec Bytyqi)
70′ Leonel Montano (Yacine Bourhane)
79′ Marcus Hansen (Emil Holten)
86′ Steven Simpson (Jonas Mortensen)
86′ Phun Mang (Mathias Jørgensen)