Førstehold

Hyballa glæder sig til spændende sæson

Esbjerg fB tager søndag hul på NordicBet Ligaen, når Vendsyssel FF gæster Blue Water Arena. Cheftræner Peter Hyballa ser med glæde frem til sæsonpremieren og til at stifte bekendtskab med dansk fodbold, fortæller han forud for sin debut.

Blue Water Arena danner rammen om Esbjerg fB’s åbningskamp i NordicBet Ligaen, når holdet på søndag kl. 14.00 tager imod Vendsyssel FF.

Cheftræner Peter Hyballa kigger med spænding frem mod kampen og den kommende sæson.

– Man er altid spændt og fyldt med forventningens glæde før en ny sæson. Det gælder alle ansatte i klubben, og jeg kan særligt mærke på spillerne, at de ser frem til at komme ud og kæmpe om point nu efter mange træningspas. For mig personligt er det også ekstremt spændende, for jeg er i en ny liga, som jeg ser frem til virkelig at stifte bekendtskab med.

– Mit kendskab til den næstbedste række i Danmark var ikke det største, før jeg startede i EfB, skal jeg erkende, så der har ligget en stor opgave i at få et overblik over de forskellige hold og i særdeleshed Vendsyssel, som vi møder i første runde. Den del har vi analyseret på sideløbende med arbejdet på træningsbanen, og vi møder velforberedte op på søndag med en god plan for, hvordan vi skal stække modstanderen og trække kampen over til vores fordel, fortæller han.

Sommeren har udover et nyt trænerteam med Hyballa i front også budt på ændringer i spillertruppen, ligesom der er søsat et arbejde med at implementere en ny spillestil med fokus på højt pres og offensivt fodbold.

– Vi har taget hul på en transformation af spillestilen, og det har krævet en stor omstilling i forhold til det, vi kom fra. Samtidig har der været en del ændringer i truppen og staben omkring holdet, hvilket har betydet, at vi har lagt rigtig mange timer på træningsbanen for at stå taktisk og fysisk skarpe til den krævende type fodbold, det er, når man skal spille med et aggressivt genpres og hele tiden jagte bolden og stresse modstanderne og derudover være målsøgende.

– Der er derfor blevet løbet mange kilometer på træningsanlægget, ligesom vi har terpet taktiske aspekter, så hver spiller ved, hvad han skal gøre i de enkelte situationer. Arbejdet er dog ikke færdigt, for det er ikke realistisk at komme i mål med implementeringen af en så anderledes stil på blot fire-fem uger, men vi er nået et pænt stykke.

– Jeg har tidligere sagt, at det vil tage flere uger, før vi er der, hvor vi skal være. Det er lidt ligesom at gå fra at spise masser af kød hver aften til den næste dag at blive vegetar uden, at jeg dog tager stilling til, hvad der er rigtigt og forkert i den sammenhæng. Men det kræver en omstilling, og man skal som fodboldspiller vænne sig til det, og det skal esbjergenserne huske, når der opstår perioder i kampene, hvor tingene ikke kører, for det er der, vi virkelig kan bruge støtten fra tribunerne, siger tysk-hollænderen.

For EfB er der kun et sæsonmål, der tæller, og det er oprykning til Superligaen, og cheftræneren mærker sulten blandt spillerne.

– Som jeg sagde tidligere, så kan jeg mærke på truppen, at de glæder sig til at spille om point. Der er en sult på holdet og en god konkurrence om pladserne, hvilket er altafgørende. Alle i klubben har et fokus for det kommende år, og det er, at vi næste sommer rykker op og skal spille med de bedste hold i Danmark. Vi er ambitiøse, og alt andet end oprykning vil være en fiasko, og det skal afspejle vores indsats på både træningsbanen og i kampene i denne sæson.

– Det vil være hårdt undervejs, når man for eksempel skal hive de allersidste meter ud af benene i slutminutterne af en kamp for at jagte et mål eller forsvare en føring, men det er udviklende for klubben, holdet og den enkelte spiller, siger Hyballa. 

Slutteligt ser han frem til at møde EfB’s fans og sponsorer på stadion, og håber mange vil benytte muligheden søndag til at blive en aktiv del af projektet.

– Fodbold er vores liv, og det skal vores indsats afspejle. Fodbold uden tilskuere, som vi har oplevet i en lang periode, er ikke det samme, som når der sidder mange på tribunerne. Nu er der heldigvis fine muligheder for publikum igen, og jeg håber på holdets vegne, at vi ser en masse mennesker på Blue Water Arena allerede søndag mod Vendsyssel, så vi sammen kan få sparket den nye sæson godt i gang, slutter Hyballa.

>> Køb din billet til kampen nu

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo