Kampreferat

Ingen slinger i valsen for EfB i sikker sejr over HB Køge

Esbjerg fB hentede lørdag den tredje sejr på stribe, da holdet slog HB Køge hjemme på Blue Water Arena med 4-1. Andreas Lausen, Peter Bjur, Yacine Bourhane og Elias Andersen fordelte målene imellem sig.

Der var ingen slinger i valsen for Esbjerg fB lørdag eftermiddag, da en sikker holdpræstation gav en 4-1-sejr over HB Køge hjemme på Blue Water Arena. Andreas Lausen sørgede for en pauseføring på 1-0, inden EfB for alvor fandt vej til netmaskerne i anden halvleg.

EfB startede opgøret med masser af selvtillid og fremadrettet fodboldspil, og angreb således HB Køge langt fremme på banen fra første fløjt.

Det resulterede blandt andet i, at Peter Bjur, der fik sin første kamp fra start for EfB, inden for den første håndfuld minutter havde sendt mere eller mindre kvalificerede afslutninger i retning af HB Køge-målet.

Bjur var også manden bag EfB’s store chance efter otte minutters spil, da Benjamin Hvidt blev spillet fri i feltet.

Hvidt tog et godt træk forbi sin direkte modstander, og afsluttede hårdt og resolut, men dog lige i favnen på HB Køge-målmanden.

Udeholdet var tydeligt pressede af EfB, og havde svært ved at fastholde bolden i længere perioder.

Efter godt et kvarters spil lykkedes det dog HB Køge at skabe en stor chance, hvor EfB-defensiven blev udfordret.

Fra en spids position i feltet fik en modstander nemlig tid og plads til at afslutte mod fjerneste hjørne, men Daniel Gadegaard i målet gjorde sig bred, og fik reddet.

EfB overlod dog intet initiativ til gæsterne af den årsag, men fortsatte ufortrødent med at presse højt.

Særligt på den centrale den af banen med blandt andre Hvidt sugede mange bolde til sig, og fik skabt angreb, men den sidste skarphed manglede, når tingene skulle færdiggøres.

Det manglede dog ikke mere end, at da den store chance virkelig opstod, så slog EfB til.

Kort før pausefløjt scorede Andreas Lausen nemlig til 1-0 fra distancen.

Målet opstod efter en situation, hvor EfB pressede HB Køge til at lave en fejlaflevering tværs ind i banen, og det havde Lausen luret, og han skulle sådan set bare dirigere bolden ind i det tomme net, hvilket skete med fornem præcision.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog en enkelt ændring i pausen, da Lucas From blev sendt på banen til anden halvlegs start.

Holdet kom igen godt ud af starthullerne, og jagtede med det samme en 2-0-scoring.

Det resulterede i, at HB Køge fortsat stod langt tilbage i banen, og gæsterne havde vanskeligt ved at spille sig forbi EfB-spillerne.

Efter 57 minutters spil fik EfB en belønning ud af anstrengelserne, da Bjur øgede til 2-0.

Målet faldt efter en situation, hvor Leonel Montano var gået med frem og fik sendt et fladt indlæg ind midt i feltet.

Her dukkede Bjur op imellem venner og fjender, og uden de store vanskeligheder kunne han dirigere bolden i nettet.

Blot to minutter senere blev det også 3-0 til EfB, da Yacine Bourhane med en behersket inderside-afslutning flot sendte bolden forbi en chanceløs HB Køge-målmand.

De to i halen af hinanden scoringer fjernede al tvivl om, hvordan pointene skulle fordeles, og EfB kunne med godt spil og tålmodighed fortsætte de fine takter uforstyrret.

Andreas Troelsen og Mikail Maden blev sendt på banen, og de faldt fint ind i spillet med resten af holdet.

Gæsterne forsøgte sporadisk at redde noget af æren ved at spille friskt til, hvis EfB i enkelte situationer sløsede en smule.

Med omkring 20 minutter igen var sjællænderne da også lige ved at reducere, men Gadegaard var på plads, da der blev sendt et hovedstødsforsøg fra tæt hold mod mål.

Kort før tid ville indskiftede Elias Andersen også lege med, og han gjorde det til 4-0 på flotteste vis.

Den unge offensivspiller bragede nemlig med en flugter et indlæg helt op under nettaget til stor jubel for de 2.372 fremmødte tilskuere.

Målet lignede et flot punktum på en god kamp for EfB, men et par minutter inde i overtiden fik udeholdet tilkendt et straffespark.

Det blev sikkert omsat, og dermed lykkedes det også HB Køge at komme på måltavlen, men det ændrede ikke noget ved helheldsbilledet, og EfB kunne derfor fortjent sætte tre point ind på kontoen.

Næste kamp for EfB er fredag kl. 19.00 på udebane mod FC Roskilde.