Kampreferat

Ingen slinger i valsen i ny EfB-sejr over FA 2000

Lørdag indkasserede Esbjerg fB yderligere tre point til kontoen, da holdet hjemme på Blue Water Arena slog FA 2000 med 3-1 i en kamp, der aldrig blev spændende på grund af for stor kvalitetsforskel på holdene.

Efter endnu en overbevisende indsats i 2. division vandt Esbjerg fB lørdag med sikre 3-1 over FA 2000 på Blue Water Arena foran 2.175 tilskuere. Emil Holten scorede de to første mål, inden Elias Sørensen fulgte trop.

EfB gik fra første fløjt højt på københavnerne, og tog initiativet i kampen.

Og allerede inden stadionuret havde rundet fem minutter burde Elias Sørensen have scoret til 1-0.

Mads Larsen kom fri i højre side af banen, og fik slået et godt indlæg ind midt i feltet.

Den kom Sørensen først på, men præcisionen manglede, og bolden gik over.

Gæsterne havde svært ved at modstå EfB’s pres, og kom derfor automatisk langt tilbage i banen at stå.

Andreas Lausen fik også en god mulighed for at åbne festen, da han kom løbende ind i en bold, som Mathias Jørgensen serverede hårdt ind i feltet, men en FA 2000-spiller fik blokeret, foran stregen.

Der var reelt kun et hold på banen på nuværende tidspunkt, så det var ikke overraskende, at EfB bragte sig foran i det 29. spilleminut.

Et højt indlæg blev sendt i feltet, og Emil Holten steg til vejrs lige akkurat inden FA 2000-målmanden kunne nå bolden.

Han fik tilpas med træf på den, og kunne se bolden trille ind over stregen.

FA 2000 forsøgte sig en enkelt gang inden pausen med en omstilling, da EfB mistede bolden midt på banen, men selvom udeholdet kom til afslutning fra distancen, så var der ingen fare på færde for fødselar og målmand Lukas Jonsson, der kunne se skuddet gå flere meter forbi.

Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, og EfB kunne derfor gå i omklædningsrummet og til pause med en 1-0-føring.

Holdet kom ud til anden halvleg uden ændringer, og fortsatte med at spille fremadrettet fodbold.

Det samme forsøgte FA 2000 sig med, og det gav faktisk en fornuftig mulighed efter 53 minutters spil.

Et lumsk skud blev fra siden sendt mod mål, hvilket tvang Jonsson til at lave en akrobatisk redning.

Efter en lille times spil blev Bardhec Bytyqi sendt på banen i stedet for Lausen for at bringe fornyet energi ind centralt på holdet.

Kort efter scorede EfB til 2-0, og afgjorde dermed reelt kampen.

Jørgensen opsnappede bolden, og stak som vanligt i sprint mod baglinjen.

Da han nærmede sig, blev bolden sendt ind foran mål, hvor Sørensen og Holten nærmest stod i kø for at sparke den i nettet.

Sidstnævnte kom først på den, og blev dermed dobbelt målscorer.

Blot tre minutter senere var det så Sørensen, der kom på måltavlen, da EfB kom foran med 3-0.

Andreas Troelsen, der spillede sin førsteholdskamp nummer 50, gik med frem, og sendte et skarpt indlæg helt in foran mål, hvor der mellem venner og fjender opstod en smule kaos.

Det endte med, at bolden på mållinjen faldt ned for fødderne af Sørensen, der så let som ingenting kunne prikke den i nettet.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog herefter tre yderligere ændringer på holdet, idet Oliver Svendsen, Jesper Lauridsen og Marcus Hansen blev sendt i aktion.

Minutterne skred stille og roligt frem uden, at der blev skabte store muligheder hverken i den ene eller den anden retning.

Det til trods lykkedes det FA 2000 i det sidste spilleminut at reducere til 1-3.

I forhold til udfaldet fik det dog ingen betydning, og EfB kunne dermed køre sæsonens sejr nummer 10 i hus.