Førstehold

Jesper Jørgensen indstiller karrieren

En genstridig knæskade har gjort, at EfB’s stærke midtbanespiller har valgt at stoppe som aktiv fodboldspiller.

Det er tydeligt, at Jesper Jørgensen gerne havde sat et markant anderledes punktum for livet som fodboldspiller i den klub, hvor han første gang trådte ind ad døren som 16-årig, men efter en skade i en træningskamp for lidt mere end et år siden står det klart, at det ikke er muligt. Den mellemliggende periode har budt på fem knæoperationer og blandt andet et hospitalsophold på 19 dage, og alligevel har Jesper Jørgensen kæmpet for at vende tilbage til det sidste.
– Jeg har prøvet alle mulige slags behandlinger mange steder, men jeg må erkende, at knæet ikke længere kan holde til belastningen, og i den sammenhæng vil jeg sige tak til alle dem, der har forsøgt at hjælpe mig. Der har ikke været en finger at sætte på noget som helst, men det er bedre at være realistisk end at trække pinen ud. Selvfølgelig gør det ondt på mig, fordi jeg er vendt tilbage, fordi jeg har et kæmpe hjerte for EfB, der har været så stor en del af mit liv, og jeg ville forfærdeligt gerne have bidraget mere på banen. Jeg har forsøgt at give noget til de unge, mens jeg har været ude, men det er klart, at min sidste tid i EfB ikke blev som håbet. Jeg har så mange gode minder herfra, hvor jeg har været en del af klublivet, siden jeg var 16 år, og det betyder bare rigtigt meget, når jeg for eksempel får besøg på hospitalet af vores tidligere holdleder Kaj Schmidt. Der er mange personer, som har haft stor betydning for mig, og jeg vil gerne takke dem alle sammen, lyder det fra en trods alt afklaret Jesper Jørgensen, som kan se tilbage på en karriere, som bød på 238 kampe i den blå og hvide trøje samt 14 scoringer. Det blev også til flere år i belgisk fodbold hos tre forskellige klubber, og midtbanekæmpen er i det store og hele tilfreds med udbyttet.
– Jeg var aldrig det største talent, men jeg er måske den, som har arbejdet mest, og det sætter selvfølgelig også sine spor. Da jeg vendte hjem, havde jeg muligheden for at fortsætte i Belgien, hvor kontrakterne er noget større, men jeg er glad for alt det, som jeg har oplevet, hvor jeg blev solgt for 11 mio. kroner til Club Brügge og spillede for 25.000 mennesker hver weekend. Den sæson, hvor jeg lavede over 15 mål i Gent står selvfølgelig klart, men det er dog her i Esbjerg, jeg har været længst, og det er det, som vejer tungest, når jeg ser tilbage. Det er blevet til lige omkring 13 år her sammenlagt, og jeg havde gerne fortsat. Det har været en sindssyg svær beslutning, men der er kun denne udvej, siger Jesper Jørgensen, som er ved at se på, hvad fremtiden skal bringe. Han vil gerne kombinere interessen for administrativt arbejde med fodboldens verden, men der er også andre muligheder i spil.
– Det er noget, som jeg kigger på, og jeg har også talt med EfB om, hvilke muligheder der er, men der er ikke noget på plads endnu. Under alle omstændigheder, så skal jeg skabe en ny karriere, og det vigtigste er, at det er noget, som jeg brænder for. Jeg har altid arbejdet hårdt, så det er ikke afgørende, om det er seks, otte eller 10 timer om dagen, men derimod, at jeg kan se mig selv i det. Det er noget, som jeg skal til at kigge på nu, hvor min første karriere er slut, og i den forbindelse vil jeg gerne takke alle dem, der har støttet undervejs. Det har været en fornøjelse at spille på Blue Water Arena foran vores fans og hele Sydvestjylland, slutter den tidligere anfører i trøje nummer syv.