Førstehold

Jesper Lange får ny rolle i EfB

Esbjerg fB styrker staben omkring førsteholdet, idet der er lavet en aftale med Jesper Lange, der kommer til at assistere cheftræner Lars Vind og det øvrige team med særligt fokus på individuel træning. Samtidig skal han varetage posten som transitionstræner i EfB Akademi.

Den tidligere Esbjerg fB-angriber Jesper Lange vil fremover være at finde i staben omkring førsteholdet i en funktion med særligt fokus på offensiv, individuel træning.

Lange får dermed en vigtig rolle i trænerteamet, der foruden består af cheftræner Lars Vind, assistenttræner Rafael van der Vaart og målmandstræner Frode Birkeland.

36-årige Jesper Lange bliver samtidig tilknyttet EfB Akademi som transitionstræner, hvor han skal være med til at gøre overgangen fra ungdoms- til seniorniveau lettere.

Han glæder sig over sine nye opgaver:

– EfB, byen og fansene har siden starten på min aktive karriere altid betydet meget for mig, og derfor er jeg enormt stolt og ydmyg omkring nye rolle. Jeg glæder mig til at yde mit bidrag til at finde løsninger på banens offensive tredjedel og fortsætte arbejdet med udviklingen af de offensive spilleres bevidsthed i afslutningssituationer. Jeg har et håb og en forventning om, at vi gennem fokuseret arbejdet og styrkelse af de relationelle bånd kan skabe en kultur, hvor det ikke er afgørende, hvem der laver fejl, men at vi i højere grad har fokus på, hvordan vi som hold løser de fejl, som uundgåeligt opstår i fodboldspillet. Dette har jeg en klar forventning om, at jeg, i samarbejde med det resterende team, kan bidrage til at få skabt.

– EfB Akademi er ikke en ny størrelse for mig, idet jeg gennem årene har været tilknyttet forskellige ungdomshold, og dermed er jeg bekendt med det store potentiale, der er i de forskellige årgange. Derfor ser jeg frem til fortsat at være en medvirkende faktor til de unges udvikling samt præge og hjælpe dem på vej i mit arbejde som transitionstræner i samarbejde med de andre dygtige mennesker på akademiet.

Cheftræner Lars Vind glæder sig til at byde Lange velkommen i teamet.

– Det har været af høj prioritet for mig at lave en aftale med Jesper Lange og tilføre ham til staben omkring holdet. Som fodboldspiller var han kendt for at give alt på banen, og sådan er han også uden for. Med sin grundighed, blik for spillet og måden at gå til mennesker på er jeg overbevist om, at vi i Jesper får den helt rette mand ind, og jeg ser meget frem til at have ham med på banen, hvor der venter vigtige opgaver og et stort arbejde, siger han.

Lange er med på træningsbanen fra mandag d. 18. juli.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo