Kauko-pragtmål i flot sejr

Esbjerg-mandskabet sprudlede i hjemmebanepremieren på Blue Water Arena og EfB sejrede fortjent 2-1 Et pragtmål fra Joni Kauko og en kynisk afslutning fra Adrian Petre gjorde det for hjemmeholdet.

Det var egentlig gæsterne fra Brøndby IF, der åbnede opgøret bedst i hjemmebanepremieren på Blue Water Arena. Det var en hektisk start på opgøret, men udeholdet var en tand bedre end EfB, men det kampbillede ændrede sig hurtigt.
Et par gode kombinationer i venstre side fra Jesper Lauridsen og Carlo Holse kickstartede Esbjerg-mandskabet, der havde en god periode i vente, men indlægget fra Holse nåede dog ikke frem til Adrian Petre foran mål og derfor måtte første scoring lade vente på sig – dog ikke mere end et par minutter.
Kort efter efter startede Jacob Lungi Sørensen et angreb, da han flot satte Dominik Kaiser på banens midte og spillede Mathias Kristensen i en god position. Herfra slog EfB’s nummer 26 et hårdt indlæg i boksen mod Joni Kauko, der med en fiks detalje drejede bolden i mål med hælen. 1-0 til EfB på en flot, flot scoring.
Den resterende del af første halvleg var en pragtpræstation fra hjemmeholdet, der over flere omgange havde gæsterne fra Vestegnen presset helt ned i eget felt. Flere scoringer blev det dog ikke til i matchens første halvleg, men hvis de gode takter fra John Lammers’ mandskab kunne fortsætte ind i anden halvdel, var der tre vigtige point for enden af opgøret.
Esbjerg fB overførte i den grad spillet fra første halvleg med ind i de sidste 45 minutter og der gik ikke mere end fire minutter før det stod 2-0 på storskærmene på Blue Water Arena. Igen var det Mathias Kristensen og Jacob Lungi Sørensen, der var arkitekterne bag scoringen og sidstnævnte fandt til slut Adrian Petre i højre side af feltet. Herfra viste Petre kynisme og bankede den fladt i mål til 2-0.
Efter en times spil var der fortsat ingen reelle Brøndby-chancer at berette om, og det var Esbjerg-defensivens fortjeneste – især Rodolph Austin, der desværre måtte lade sig udskifte med en skade, var ustoppelig i duellerne og agerede stopklods i samtlige situationer.
Det kunne også have blevet 3-0, men Halsti fik desværre ikke foden på nær det lille felt, da Jacob Lungi forlængede et skarpt slået hjørnespark fra Lauridsen. John Lammers’ havde styr på begivenhederne og gjorde det yderst svært for Zornigers drenge fra Vestegnen.
Med et kvarter igen blev Jeppe Højbjerg i Esbjerg-målet testet for første gang og det var bestemt også et kvalificeret forsøg. Simon Hedlund krøllede et skud fra kanten af feltet mod det lange hjørne og tvang Højbjerg til at strække sig til det yderste. Flot redning fra EfB-keeperen.
Kort før tid kom der dog unødvendig spænding bragt ind i opgøret, da Benedikt Röcker steg højest blandt venner og fjender i EfB’s felt og headede den i mål til 2-1. Det gav gæsterne et håb om point og udeholdet fik også lagt et pres ned mod Esbjerg-defensiven.
Efter fem minutters overtid fløjtede dagens dommer dog for sidste gang og et nervøst publikum kunne ånde lettet op og bryde ud i jubel på Blue Water Arena. EfB sejrede fortjent 2-1 mod Brøndby IF og det sender de blåhvide på Superligaens 3. plads.

Resultat
Esbjerg fB – Brøndby IF 2-1 (1-0)
Målscorere
15’ 1-0 Joni Kauko
49’ 2-0 Adrian Petre
86’ 2-1 Benedikt Röcker
Indskiftninger
61’ Jeppe Brinch (Rodolph Austin)
74’ Adnane Tighadouini (Mathias Kristensen)
80’ Yuri Yakovenko (Adnane Tighadouini)