Kauko sikrede sejren for EfB

Esbjerg fB var det bedste hold på Blue Water Arena, og det var derfor en fortjent sejr på 1-0. Joni Kauko scorede kampens enlige mål.

Arenaen på Gl. Vardevej var spillestedet for mandagens Superligaopgør mellem EfB og SønderjyskE i ligaens femte runde. Esbjergenserne var inden opgøret fortsat uden sejr og derfor var de tre point særligt tiltrængte på kontoen, også med tanke på de tre svære opgør der venter mod henholdsvis Brøndby IF, AaB og FCK.
Esbjerg kom godt ud til kampen foran de 4.450 fremmødte tilskuere på lægterne og John Lammers’ mandskab virkede fuldt opsatte på at give fansene og dem selv sæsonens første sejr. Det var dog SønderjyskE der stod for den første store chance, men forsøget strøg tæt forbi mål og Jeppe Højbjerg og EfB’erne kunne ånde lettet op.
Esbjerg havde generelt godt styr på begivenhederne i første halvleg, der viste hurtigt og sikkert spil, men den sidste kreativitet manglede på den offensive del. Esbjerg fortsatte og styrede matchen, der nemt kunne have været foran både 1-0 og 2-0 inden pausen, hvis det ikke havde været for den manglende skarphed og udfoldelse af de afgørende aktioner. Især Emmanuel Oti Essigba havde en kæmpe afbrænder fra tæt hold, og den lynhurtige kantspiller vil ærgre sig over den missede chance.
De trygge rammer i Esbjerg hjalp holdet i dagens opgør, og da Markus Halsti var søgt med frem ved et hjørnespark kort før pausen, gav det et ekstra sus fra lægterne. Esbjergs anfører fik en chance på tæt hold, men kunne ikke styre hovedstødet forbi Sønderjyske-keeperen. Det blev ved 0-0 til pausefløjt, men John Lammers’ mandskab havde en god fornemmelse forud for anden halvleg, ligesom de blåhvide på lægterne.
Kampbilledet fortsatte i anden halvleg, hvor esbjergenserne tog dirigentstokken og styrede kampens tempo. SønderjyskE truede over enkelte omgange via omstillinger og med et svagt overtag for en stund, men Højbjerg og defensiven fik lukket ned og mere farligt blev det altså ikke.
Det var vestjyderne der pressede på og med et kvarter igen kom forløsningen for hjemmeholdet. Et flot angreb, der startede med et sideskifte fra Jesper Lauridsen endte med, at venstrebacken kunne modtage bolden i et flot løb i feltet og sende den mod bagerste stolpe, med hjælp fra en afretning. Her stod EfB’s dynamit-mand, Joni Kauko klar, og kunne føle bolden i nærmest frit mål. 1-0 til EfB og finnen scorede dermed for anden kamp i streg.
Herefter kunne man forvente et pres fra gæsterne, men det var ikke tilfældet. Esbjerg havde fortsat styr på begivenhederne og stadionet på Gl. Vardevej var bestemt ikke blevet mindre livlige. EfB’erne viste herefter den struktur og arbejdsomhed, som John Lammers havde efterspurgt inden kampen, der skulle hjælpe til at stabilisere den defensive organisation. Det var derfor et tålmodigt mandskab, der satte sig i et passende tempo og lod tiden rinde ud.
Med fire minutters overtid på lystavlen fløjtede dommeren så for sidste gang, og den endegyldige jubel kunne bryde ud på hele Esbjergs hjemmebane. Tre point, clean sheet og igen store perioder med fremragende spil fra Esbjerg fB.
EfB vinder fortjent 1-0 hjemme på Blue Water Arena mod SønderjyskE.

EfB – SønderjyskE 1-0 (0-0)
Målscorer:
74’ 1-0 Joni Kauko
9. Adrian Petre
79’ Mark Brink (Mathias Kristensen)
79’ Yuri Yakovenko (Adrian Petre)
90’+4 William Møller (Emmanuel Oti Essigba)