Klart U19-nederlag til Vejle

Efter et par ærgerlige nederlag i U19 Ligaen skulle René Christiansen tropper lørdag eftermiddag forsøge at få vendt den vestjyske skude, da Vejle Boldklub gæstede Esbjerg Atletikstadion. Desværre gik det langt fra som håbet, da Esbjerg fB løb ind i et 0-5-nederlag.

Det var ellers Esbjerg fB, der fik kampens første chance, da et indlæg fra højre blev sendt ind i feltet, hvor Marcus Hansen stod placeret og sendte en afslutning afsted mod mål. Desværre for ham og resten af holdet ramte den overliggeren og røg væk.
Få minutter senere var også Patrick Tjørnelund tæt på, da han kom alene med Vejle Boldklub-keeperen. Her forsøgte han at loppe bolden i mål, men målmanden fik handskerne på og afværgede situationen, der kunne have givet EfB en drømmestart.
Herefter var det gæsterne, der tog teten i et opgør, hvor hjemmeholdet vandt meget få dueller og generelt manglede løb og aggressivitet. Efter 25 minutter var det de rødklædte østjyder, der bragte sig i front efter et hjørnespark, hvor Tobias Sommer Sørensen dukkede op ved bagerste stolpe og kom på måltavlen.
Andreas Lausen var tæt på at udligne inden pausefløjtet, da han havde frit skud foran mål, men i stedet blev Vejles føring udbygget af to omgange kort før tid. Først var det Alexander Jensen, der scorede på en flot helflugter fra feltkanten, mens Adama Fofana gjorde det til 0-3 minuttet efter. En stilling, som holdene også gik til pause med.
I pausen blev der i esbjergensernes omklædningsrum aftalt, at man ville starte fra nul og forsøgte at få en god start på anden halvleg, men lige lidt hjalp det. Der skulle nemlig kun gå 40 sekunder, før gæsterne igen fik nettet til at blafre, da en forsvarsfejl kostede og en Vejle-angriber blev spillet fri foran mål.
Her missede Vejle-offensiven, men igen var Adama Fofana hurtig over riposten og scorede sikkert sit andet mål i kampen. Opgøret var reelt set afgjort herefter, og det bar spillet på banen også præg af. Med 20 minutter tilbage blev det dog også 0-5, hvilket cementerede vestjydernes dårlige indsats på en dag, hvor meget få ting gik hjemmeholdets vej.
– Jeg er ærgerlig over denne præstation. Vi er meget skuffede over vores indsats, som var rigtig skidt. Selvom vi tabte i sidste runde mod AaB, følte vi, at der var mange gode ting at tage med videre derfra, men det formår vi slet ikke at få foldet ud i dag. Hele holdet er trætte af denne indsats, men vi skal videre herfra, og det får vi rettet op på i næste uge, lød det efter kampen fra en tydeligt skuffet U19-cheftræner René Christiansen.
Esbjerg fB – Vejle Boldklub 0-5 (0-3)
25’ 0-1 Tobias Sommer Sørensen
43’ 0-2 Alexander Jensen
44’ 0-3 Adama Fofana
47’ 0-4 Adama Fofana
69’ 0-5 Alexander Jensen
18. Patrick Tjørnelund
22’ Magnus Sandfeld (Marcus Hansen)
46’ Mads Borchers (Mads Zaar)
60’ Jeppe Paulsen (Jonas Mortensen)
Skrevet af: Martin Jørgensen