Kolding blev endestationen i Sydbank Pokalen

Kolding IF blev endestationen for Esbjerg fB i Sydbank Pokalen, idet holdet på udebane tabte med 1-2 efter forlænget spilletid.

Trods godt spil og en stærk arbejdsindsats måtte Esbjerg fB tirsdag aften forlade Sydbank Pokalen efter et 1-2-nederlag på udebane mod Kolding IF. Den ordinære spilletid endte 1-1.

På et solbeskinnet stadion i Kolding åbnede kampen mellem de to mandskaber på underholdende vis, og inden for de første minutter var der blevet skabt en chance i hver ende.

Først var det hjemmeholdet, der kom til afslutning fra spids vinkel, men Jeppe Højbjerg på stregen var vågen.

Spilsekvensen efter drev forsvarsspiller Rudi Pache flot bolden frem, inden han sendte en præcis stikning i dybden til Steven Simpson, der havde taget det rigtige løb.

Den lille, hurtige angriber stak fra sin direkte modstander, og kom til skud fra kanten af det lille felt, men Kolding-målmanden fik til sidst reddet bolden ud over baglinjen.

EfB satte sig efter et kvarters tid på begivenhederne, og med hurtige pasninger og gode løb for hinanden blev værterne skubbet tilbage i banen.

Backerne, Winfield og Bækgård, var flittige til at gå med frem og skabe overtal omkring Kolding-feltet, hvilket kastede en del indlæg af sig.

Tæt på var således Elias Sørensen, da han steg til vejrs og pandede bolden snært forbi fjerneste opstander.

Kolding blev langsomt sjældnere og sjældnere gæster i EfB’s felt, men en enkelt gang var det dog ved at kaste en scoring af sig.

I det 28. spilleminut fik en bold nemlig lov til at gå igennem feltet, og ved bagerste stang var en Kolding-spiller fri til hovedstød, men heldigvis for EfB’erne manglede præcisionen og forsøget gik forbi mål.

10 minutter senere blev det så 1-0 til østjyderne på et straffespark.

EfB blev fanget højt i banen på en omstilling, hvilket Kolding udnyttede til at skabe en overtalssituation.

Seid Korac spænede dog hjem og fik i første omgang afværget situationen. I den efterfølgende duel kom han dog i sin iver på at tackle bolden til at ramme Kolding-spilleren, og dommeren pegede straks på pletten.

Straffesparket blev sikkert eksekveret, men EfB lod sig ikke slå ud af den grund.

I første halvlegs sidste minut afsluttede Simpson nemlig et fornemt angreb sat op af Simon Bækgård, men angriberens flotte skud prellede af på overliggeren.

EfB fortsatte efter pausen de glimrende takter, og efter fem minutters spil var Sørensen atter på spil i feltet.

Angriberen pillede på fornem vis en god bold fra Charlie Winfield ned, og vendte rundt til afslutning, men Kolding-målmanden var på plads.

Da stadionuret rundede 60 minutter istandsatte EfB et glimrende angreb, og igen var Winfield indblandet med en god, flad pasning ind i det lille felt.

Her kom Sørensen først på den og fik nettet til at blafre, men linjevogteren var hurtig til at hæve flaget for offside.

Første indskiftning blev foretaget kort efter, da Patrick Schmidt blev sendt på banen.

Kolding ville dog fortsat lege med, og lå konstant og lurede på at starte en kontra.

Som i det 65. minut, da en angriber pludselig var alene igennem med Højbjerg, men målmanden hev endnu engang en stor redning frem, da der var allermest brug for det.

EfB fik udbytte af anstrengelserne med små 20 minutter igen, da Con Ouzounidis steg til vejrs på et hjørnespark, og pandede bolden i nettet til stor jubel for de mange fremmødte fans.

1-1-målet gav endnu mere blod på tanden til at gå efter avancement, og holdet lagde et endnu større tryk på koldingenserne.

Det resulterede blandt andet i en god situation til Bækgård, der blev spillet fri i dybden.

Midtbanespilleren kiggede op, og så, at målmanden var ude af sit felt, hvorfor han valgte at lobbe den ind over. Desværre kom sidenettet i vejen en flot scoring til 2-1.

Der blev ikke scoret yderligere i de 90 minutter, og opgøret skulle derfor spilles færdig efter forlænget spilletid.

EfB pressede på for den afgørende scoring fra første minut i den forlængede spilletid, og det gav adskillige halve muligheder mod et Kolding-mandskab, der virkede pressede på fysikken af den ekstra spilletid.

Pausen mellem de to gange forlængede spilletid bekom dog Kolding-mandskabet bedst, og blot et minut efter dommeren havde fløjtet op til de sidste 15 minutter kom EfB bagud med 1-2.

En af offensivspillerne fra hjemmeholdet bragte sig i en god skudposition fra 20 meter, og med et tørt spark sendte han bolden af stod mod Højbjerg.

Målmanden kom fint ned til den, men mistede kontrollen, og måtte derfor se bolden gå ind over målstregen.

I de døende minutter forsøgte EfB med alt, hvad den kunne trække for at skabe en udligning og efterfølgende straffesparkskonkurrence, men hjemmeholdet kæmpede heroisk imod, og spillede sig derfor videre til næste runde i turneringen.

Kolding IF – Esbjerg fB 2-1 (1-0)

Målscorere:
38′ 1-0 Victor Dahl
71′ 1-1 Con Ouzounidis
111′ 2-1 Rasmus Nissen

7 Elias Sørensen

62′ Patrick Schmidt (Dino Halilovic)
86′ Andri Bjarnason (Elias Sørensen)
86′ Matthew Wolfe (Rudi Pache)
113′ Denis Catovic (Charlie Winfield)
113′ Lasha Parunashvili (Steven Simpson)