Komfortabel sejr til reserverne

EfB kom godt fra land i Reserveligaen med en flot udebanesejr på 3-1 mod FC Midtjylland efter en solid præstation. Brent McGrath, Mads Larsen og Yuri Yakovenko var på pletten for Esbjerg.

Planen for EfB’erne, rent taktisk, var at komme med et højt pres i tirsdagens reservekamp mod FC Midtjylland, og det medvirkede til en fornem start. Allerede efter syv minutters tid skabte Brent McGrath plads fra sin position på højrekanten og drev bolden ind i feltet. Herfra kunne den alsidige Esbjerg-spiller klappe bolden i nettet til 1-0.
Esbjergs presspil fungerede rigtig godt i kampens åbning mod midtjyderne, der havde profiler som Awer Mabil, Mayron George, Ayo Okosun og Frank Onyeka med i truppen på en udmærket bane – trods årstiden – i Vildbjerg.
Efter et kvarter forøgede udeholdet til 2-0, efter Esbjerg-mandskabet over flere omgange testede den midtjyske defensiv, da der var dømt rent ping-pong i Ulvenes felt. Det resulterede til sidst i, at bolden hoppede ned foran Mads Larsen og han afsluttede angrebet med kampens anden scoring.
Spilmæssigt var det en lige affære, men qua det vellykkede pres, gjorde Esbjerg det svært for de sortklædte. Hjemmeholdet var dog også fremme og true i løbet af første halvleg, og de skulle også få reduceret til 2-1 kort inden pausen, da midtjyderne viste stor fysik i feltet fra et hjørnespark.
Efter pausen skulle de gode takter fortsættes og kampbilledet forblev også nogenlunde det samme, som opgørets første halvdel. Ti minutters tid inde i anden halvleg viste Mads Zaar prøver på sine offensive kvaliteter, da han satte en FCM-spiller i feltet inden modstanderen på ulovlig vis nedlagde Esbjergs 16-årige talent. Korrekt dømt straffespark, som Yuri Yakovenko sikkert eksekverede til 3-1.
Der var chancer til begge mandskaber i den resterende tredjedel af matchen – dog stod Esbjerg for de største muligheder, for at score kampens femte mål. Brent McGrath og indskiftede Emmanuel Oti Essigba ramte begge træværket, men det blev ikke til flere mål i årets første reservekamp.
EfB’s reserver sejrede fortjent 3-1 på udebane mod FC Midtjylland.
– Jeg synes, at vi var i rigtig fin kontrol det meste af opgøret i dag og det var kun, når vi ikke helt fik presset frem, at Midtjylland fik et mindre overtag. Alt i alt, så spillede vi en rigtig god fodboldkamp og leverede et stærkt defensivt udtryk. Noah Nurmi og Jeppe Brinch var ekstremt stabile i midterforsvaret, og på midtbanen var Mark Brink rigtig god på bolden. Generelt en rigtig stærk holdpræstation, så vi er selvfølgelig tilfredse, sagde A+-træner, Lars Vind efter kampen.

Resultat
FCM reserver – EfB reserver 1-3 (1-2)
Målscorere
7′ 0-1 Brent McGrath
15′ 0-2 Mads Larsen
43′ 1-2 FCM
56′ 1-3 Yuri Yakovenko
Indskiftninger
62′ Patrick Tjørnelund (Mads Larsen)
75′ William Møller (Yuri Yakovenko)
75′ Emmanuel Oti Essigba (Mads Zaar)
78′ Patrick Egelund (Klaus Moesgaard)
85′ Tobias Stagaard (Jonas Mortensen)