Koncentrationssvigt kostede for U19

Esbjergs U19-drenge tabte 4-2 mod de forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland. Hjemmeholdet scorede hurtigt og fordoblede føring, mens Easter-udvisning besværliggjorde comeback.

Kampen startede på værst tænkelige måde for Esbjerg-mandskabet, der var på en svær opgave i det midtjyske lørdag eftermiddag. Allerede efter tre minutter bragte FCM sig nemlig foran, da et indlæg fra venstre blev slået i feltet. Her kom Jibril Abubakar først frem, og styrede bolden i mål til 1-0.
Det hurtige mål rystede EfB, som det efterfølgende kvarters tid havde store problemer med at finde fodfæste. FC Midtjylland sad tungt på spillet, og efter små tyve minutter fordoblede ulvene så føringen. Igen var det fra kanten, at kreativiteten fandt sted, hvor Gustav Isaksen fik sidste fod på. 2-0 til FCM.
Efter opgørets andet mål fik esbjergenserne sig så rejst, og var oftere på bolden. René Christiansens mandskab truede mere i det offensive med et par gode kombinationer, hvilket medvirkede til, at vestjyderne stille og rolig fik kæmpet sig tilbage i kampen. Små ti minutter inden pausen stemplede de blå-hvide sig for alvor ind i slaget, da Rasmus Rejnhold reducerede til 2-1. Netop en god kombination på højre-kanten mellem Tjørnelund og Ankersen gjorde, at sidstnævnte kunne sende et indlæg mod boksen, hvor unge Rejnhold viste kynisme.
Esbjerg fB var med igen, og det var bestemt fortjent efter tyve komfortable minutter. Gejsten var tilbage og trænerteamet fornemmede også, at der var muligheder for point i dag mod topholdet. Den fornemmelse varede dog ikke ved længe, da David Easter blev udvist få minutter inden pausefløjt. Midtbanemanden kom for sent til to tacklinger kort efter hinanden, hvilket udløste to gange gult.
Dermed så det svært ud for EfB’erne med et mål bagud samt en mand i undertal, og da FC Midtjylland bragte sig på 3-1 kort inde i anden halvleg, var kampen reelt afgjort. Et boldtab tæt på eget felt gav en stor chance til hjemmeholdet, og den udnyttede Casper Tengstedt til fulde med kampens fjerde scoring.
Efter 3-1 satte FCM cruise control på, og kørte bolden rundt i egne rækker. Esbjerg havde svært ved at presse midtjyderne samt erobre bolden, da værterne udnyttede den ekstra mand klogt. FC Midtjylland forsøgte sig over enkelte omgange, men det skulle blive en fejl i Esbjerg-defensiven, som satte det sidste søm i kisten. Med ti minutter igen brød FCM nemlig læderet efter en fejlaflevering, og den satte Jonathan Bagger i kassen til 4-1.
Der var ikke meget at komme efter for EfB herefter, der ærgrede sig over udfaldet, men Jonas Mortensen fik dog pyntet på resultatet i overtiden. Indskiftede Mirza Husic lavede et flot løb i Esbjergs højre side og smækkede et indlæg i feltet. I første omgang blev det ikke til noget, men returbolden fik Mortensen kontrol over, og smækkede den i nettet til 4-2, som også blev kampens resultat.
U19-cheftræner René Christiansen var ærgerlig efter kampen, for han så muligheder for et godt resultat efter reduceringen til 2-1.
– Koncentrationsniveauet var ikke godt nok i kampens begyndelse. Det er det simpelthen nødt til at være, når man møder de forsvarende danske mestre, men vi lavede et par fejl i dag, som gjorde udfaldet. Det er rigtig ærgerligt, for vi havde egentlig en god fornemmelse efter reduceringen til 2-1. Vi har tyve minutter, vi kan glæde os over frem til udvisningen, som vi kan tage med videre, men drengene skal lære af det her, sagde René Christiansen.

FCM U19 – EfB U19 4-2 (2-1)
Målscorere:
3′ 1-0 Jibril Abubakar
19′ 2-0 Gustav Isaksen
37′ 2-1 Rasmus Rejnhold
53′ 3-1 Casper Tengstedt
81′ 4-1 Jonathan Bagger
90′ 4-2 Jonas Mortensen
Udvisning:
42′ David Easter (to gule kort)
22. Rasmus Rejnhold
25′ Emil Ankersen (Mads Borchers)
69′ Mathias Holm (Simon Bækgård)
69′ Mirza Husic (Rasmus Rejnhold)