Klub

Konklusioner på EfB’s dialog med Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet var d. 25. august 2021 på tilsynsbesøg hos EfB Elite A/S med henblik på at skabe overblik og sikre, at arbejdsmiljøorganisationen omfatter alle ansatte.

EfB Elite A/S havde d. 25. august besøg af Arbejdstilsynet, og det blev af tilsynsførende oplyst, at de overvejede at give Esbjerg fB et påbud om:

  • At sikre at arbejdsmiljøorganisationen omfatter alle ansatte

EfB har efterfølgende iværksat interne, organisatoriske tiltag, som bevirker, at arbejdsmiljøorganisationen nu omfatter alle ansatte. Der er konkret iværksat valg af arbejdsmiljørepræsentanter til samtlige organisatoriske områder.

Arbejdstilsynet overvejede ligeledes på besøget at give EfB et påbud om:

  • At sikre at arbejdspladsvurderingen af sikkerheds- og sundhedsforholdene omfatter alle virksomhedens arbejdsmiljøforhold

EfB har efterfølgende ansat autoriseret arbejdsmiljøvirksomhed ARBEJDSMILJØEksperten A/S til at foretage de obligatoriske og lovhæftede arbejdspladsvurderinger. Disse er iværksat og foretaget på samtlige organisatoriske områder, så de omfatter alle arbejdsmiljøforhold.

I en artikel d. 2. august i Ekstra Bladet under overskriften ”Esbjerg løj for Arbejdstilsynet” anklages tidligere adm. direktør Brian Bo Knudsen, næstformand Palle Guldager Kristensen, bestyrelsesmedlem Henrik Jensen og arbejdsmiljørepræsentant Hans Weis Bechmann for at have talt usandt overfor Arbejdstilsynet i en dialog om intern undersøgelse. Alle involverede afviser at have talt usandt, og EfB har efterfølgende gjort indsigelse og haft en konstruktiv dialog med Arbejdstilsynet om sagen, der nu betragtes som lukket.