Korac sikrede forløsende sejr til sidst

Esbjerg fB hentede fredag tre fortjente point i NordicBet Ligaen, da Hobro IK blev besejret på Blue Water Arena med 2-1. Seid Korac scorede det afgørende mål kort før tid.

Sæsonens første sejr i NordicBet Ligaen blev fredag aften en realitet for Esbjerg fB, da holdet hjemme på Blue Water Arena fortjent vandt med 2-1 over Hobro IK efter at have været nede med 0-1 ved pausen. Rudi Pache udlignede, inden Seid Korac scorede kort før tid.

Det var de nordjyske gæster, der fik den bedste start på opgøret, idet det allerede efter halvandet minuts spil lykkedes Hobro at bringe sig foran med 1-0.

EfB begik et frispark på feltkanten, og denne mulighed forpassede de gulklædte ikke, da bolden sikkert blev sendt op i målhjørnet, og således var det op ad bakke allerede fra start.

Trods chokstarten lod EfB sig ikke slå ud, og lysten til at spille frem i banen fejlede ikke noget.

Efter små 10 minutter broderede Jonas Mortensen, Elias Sørensen og Mads Larsen sig således fint igennem Hobro-bagkæden, hvilket til sidst resulterede i en afslutning til Charlie Winfield, men det lovede angreb blev blokeret tæt under mål.

Kort efter kom også Seid Korac til en chance, men forsvarsspilleren måtte se sit glimrende hovedstødsforsøg prelle af på overliggeren.

Returbolden var Sørensen hurtigt over, men han kunne se sidenettet tage fra.

Den efterfølgende periode bød på stilstand i chanceskabningen, da Hobro stillede sig langt tilbage i banen, hvilket vanskeliggjorde forholdene for at skabe åbenlyse muligheder.

Selvom EfB havde overvægt på boldbesiddelse halvlegen ud lykkedes det ikke at score før pausen.

Fra anden halvlegs start blev der givet debut til Kempes Tekiela, og tyskeren gik med det samme ind på midtbanen, og forsøgte at spille frem i banen.

Det var dog en af hans holdkammerater, der faldt i øjnene i form af Rudi Pache.

Den engelske forsvarsspiller var vågen ved bagerste stolpe, da et hjørnespark fik lov at passere gennem Hobro-feltet.

Pache viste en flot koldblodighed, da bolden lå for hans fødder, og med et tørt hug hamrede han 1-1-udligningen i nettet.

Scoringen gav EfB yderligere selvtillid, og alle sejl blev sat ind på at tage alle tre point via en offensiv opstilling og tilgang til spillet.

Med godt 20 minutter igen valgte cheftræner Roland Vrabec at sende endnu en debutant på banen, idet Leonel Montano strøg ind på toppen i stedet for Steven Simpson, der havde leveret en flot kamp.

Nu var der etableret et massivt pres på Hobro, der havde valgt at parkere bussen på egen banehalvdel og de fleste spillere i eget felt.

Det store tryk på gæsterne gav udbytte i næstsidste minut, da indskiftede Malthe Kristensen sendte en perfekt bold ind midt i boksen, hvor Korac steg til vejrs og pandede den forløsende scoring ind til 2-1.

Og selvom der var lagt fem minutters overtid til, og Hobro skabte lidt kaos til sidst, så holdt EfB stand og tog fortjent alle tre point.

EfB spiller hjemme igen på lørdag, når Fremad Amager kommer på besøg.

Esbjerg fB – Hobro IK 2-1 (0-1)

2′ 0-1 Mikkel Pedersen
50′ 1-1 Rudi Pache
89′ 2-1 Seid Korac

7 Elias Sørensen

46′ Kempes Tekiela (Dino Halilovic)
56′ Lasha Parunashvili (Elias Sørensen)
72′ Leonel Montano (Steven Simpson)
77′ Malthe Kristensen (Charlie Winfield)
77′ Matthew Wolfe (Nicklas Strunck)