Førstehold

Kristensen og Kauko skød sejren hjem

Esbjerg fB sejrede komfortabelt 2-0 mod Hobro hjemme på Blue Water Arena. Scoringer fra Mathias Kristensen og Joni Kauko sender EfB på 3. pladsen for en stund.

Superligaens første kamp i 13. runde blev afviklet på Blue Water Arena, hvor EfB kunne fastholde sig i toppen med en sejr over Hobro IK. Gæsterne var inden opgøret placeret som rækkens sidste, men fik dog en sejr mod FCN i seneste spillerunde, og derfor kom de nu også med selvtillid.
EfB var favoritter til dagens match og det var også hjemmeholdet, som tog teten i kampens første minutter. John Lammers’ mandskab var i fin kontrol og forsøgte sig på kanterne, hvor Emmanuel Oti Essigba og Mathias Kristensen voldte Hobro-defensiven problemer over flere omgange. Kvaliteten manglede dog i den afgørende fase, og i stedet var det Hobro, der fik en stor mulighed da Austin glippede en aflevering. Jeppe Højbjerg fik dog afværget og EfB tog igen fat.
Esbjergenserne lignede et hold, der var fint tilpas i den første halve time og der opstod da også enkelte løse muligheder i gæsternes felt. Mathias Kristensen kunne have banket bolden i kassen, men fik ikke fuld kontrol over kuglen og derfor fortsat ingen scoringer på Blue Water Arena. EfB’s nummer 26 var farlig i højre side, mens Oti også begyndte at slå fra sig i den modsatte side og det var derfor fra kanterne, at det skulle komme i dag.
Hurtig-løberen fik også sendt et fladt indlæg mod Petre kort herefter, men front-angriberen blev blokeret i sidste øjeblik og derfor endte det med et hjørnespark til EfB. Mod første halvlegs slutning fik Hobro et mindre overtag, men de havde svært ved at blive farlige og åbne den solide Esbjerg-defensiv anført af Halsti og Austin. Det blev Esbjerg så i stedet kort inden pausefløjt, da Petre fandt Oti i dybden, men afslutningen med højre foden manglede kvalitet fra den spidse vinkel. Der faldt altså ingen scoringer i første halvleg.
Efter pausen fortsatte kampbilledet, hvor EfB var i kontrol og søgte mod de to kanter. Igen var Mathias Kristensen manden, der kunne gøre det for EfB og skabe de farlige chancer, og han skulle også komme i fokus syv minutter inde i anden halvleg. Hobro fik knapt clearet et indlæg, som derfor dumpede ned foran Mathias Kristensen. EfB’s nummer 26 tøvede ikke her, men flugtede i stedet bolden flot i mål fra kanten af feltet. 1-0 til EfB, som også var fuldt fortjent.
Hobro bød generelt ikke ind med meget, men offensiv-spilleren, Sabbi, sendte dog et drilsk indlæg ind fra højre, som tog overlæggeren og Jeppe Højbjerg samt EfB-defensiven kunne puste ud igen. EfB sad på alle spillets facetter i dagens opgør, og det var også tydeligt, at det netop er EfB, som blander sig i toppen i øjeblikket. Mathias Kristensen var her og der efter sin anden sæsonscoring og han kom frem til meget fra sin position. Flot kamp af den unge Næsbjerg-knægt.
Med tyve minutter igen fik EfB et hjørnespark, og her faldt matchens anden scoring så. Jesper Lauridsen sparkede et perfekt indlæg mod boksen, hvor Joni Kauko steg flot op og styrede den i mål. 2-0 til John Lammers’ mandskab, som bestemt var ovenpå og Kauko noterede sig samtidig sit fjerde mål i denne sæson. Lægterne var også i en festlig stemning, hvor 4.719 var mødt op til dagens kamp på Blue Water Arena.
Hobro havde enkelte muligheder mod slut, men Halsti og Austin stod flot imod stærkt bakket op af et mandskab, som var der for hinanden på alle parametre. Tempoet faldt en anelse jo mere vi nærmede os slutfløjtet, hvor EfB havde sat cruise control på resten af opgøret. Vestjyderne fornemmede de tre lune point for enden af de 90 minutter, og endnu et clean sheet til kontoen.
Esbjerg fB forsøgte sig dog en sidste gang på at forøge føringen yderligere, men Joni Kaukos ellers flotte forsøg blev reddet på stregen af Hobro-keeperen. Sekunder efter fløjtede Jakob Kehlet for sidste gang i dag, og jublen brød ud på Gl. Vardevej.
EfB vinder fortjent 2-0 hjemme på Blue Water Arena, som sender vestjyderne forbi AaB i tabellen på Superligaens 3. plads.


Resultat:
EfB – Hobro IK 2-0 (0-0)
Målscorere:
52’ 1-0 Mathias Kristensen
69’ 2-0 Joni Kauko
Startopstilling:
16. Jeppe Højbjerg
25. Jeppe Brinch
8. Rodolph Austin
5. Markus Halsti
14. Jesper Lauridsen
6. Lasha Parunashvili
38. Jacob Lungi Sørensen
7. Joni Kauko
26. Mathias Kristensen
17. Emmanuel Oti Essigba
9. Adrian Petre
Indskiftninger:
71’ Mark Brink (Emmanuel Oti Essigba)
83’ Yuri Yakovenko (Adrian Petre)
86’ Brent McGrath (Mathias Kristensen)
Tilskuertal:
4.719

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo