Førstehold

Kristjansson bevarer fokus: Ingen grund til panik

Lørdag eftermiddag lægger Blue Water Arena græstæppe til Esbjerg fB’s opgør mod Fremad Amager i 1. division. Fokus er, at EfB skal tilbage på sejrssporet, fortæller Olafur Kristjansson forud for opgøret.

Kl. 14.00 lørdag fløjtes der op for kamp, når Esbjerg fB hjemme på Blue Water Arena tager imod Fremad Amager i et vigtigt opgør i 1. division. For EfB’s vedkommende handler det om dyrebare point til topstriden, mens amagerkanerne kæmper for at blive hængende i den bedste halvdel.

EfB måtte i seneste spillerunde gå fra banen for første gang siden oktober uden point til kontoen, men cheftræner Olafur Kristjansson går ikke i panik af den grund.

– Vi glæder os til den næste kamp, som er mod Fremad Amager, og er godt i gang med at forberede os til opgaven. Vi tog nederlaget mod Silkeborg IF alvorligt, men omvendt har vi ikke malet fanden på væggen, for det er en del af fodbolden at tabe kampe.

– Når det er så er sagt, så er vi naturligvis ikke tilfredse. Det er vi aldrig, når vi ikke vinder, og der har i denne uge været nogle konkrete ting fra opgøret, som vi har bearbejdet på træningsbanen for at stå stærkest muligt.

– Nederlaget gav os en anledning til at stoppe op og spekulere på, om det er sjovt at gå fra banen med nul point. Det fandt vi ret hurtigt ud af, at det er det ikke, og derfor er vi ekstremt opsatte på at hente en sejr lørdag mod Fremad Amager, og det fylder alt i vores fokus i dagligdagen, siger islændingen.

Et af de parametre der skal forbedres er holdindsatsen, fortæller han.

– Der var perioder i især første halvleg forleden, hvor vi som kollektiv ikke var dygtige nok. Vi gjorde ikke tingene lette for os selv, og det har vi italesat og visualiseret i fællesskab og arbejdet på, så vi forhåbentligt undgår et identisk scenarie.

– Der udstedes aldrig garantier i fodbold, men vi har en rigtig god tro på tingene, og jeg mærker en stor revanchelyst blandt spillerne.

– Derudover er det den samme sang om, at vi skal være kyniske i begge ender af banen. Vi kommer til at stå over for endnu et stærkt mandskab, som kommer med en aggressiv tilgang, og det bliver svært. Jeg kan kun gentage mig selv fra tidligere omkring, at der ingen lette kampe findes i den her række, og da vi slog Fremad Amager senest, vi mødte dem, var det også langt hen ad vejen et helt lige opgør, siger Kristjansson og tilføjer slutteligt:

– Målet er en sejr, og det tror vi på.

Kamptruppen udtages efter fredagens afsluttende træning.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo