Førstehold

Kristjansson før Helsingør: Mærker stor sult

Esbjerg fB skal søndag en tur over bælterne, når FC Helsingør tager imod i 15. spillerunde. EfB jagter den syvende sejr i streg, og selvom cheftræner Olafur Kristjansson forudser en svær kamp, så tror han på endnu et godt resultat.

Når Esbjerg fB søndag kl. 15.00 spiller kamp mod FC Helsingør på udebane i 1. division, så er det med sigte på den syvende sejr på stribe.

Cheftræner Olafur Kristjansson glæder sig over den stime EfB befinder sig i, og mærker en stor iver i truppen for at fortsætte den.

– Fodbold handler om at vinde, og det er vi øvede i i øjeblikket. Det er fortjent med vores gode resultater, men man skal ikke tage fejl af, at det er lykkedes på baggrund af hårdt arbejde på træningsbanen.

– Jeg mærker på spillerne, at de har sulten for at spille kampe og vinde dem. Det er en god forudsætning for at skabe resultater, så det er jeg selvsagt meget tilfreds med, men jeg skal også være ham, der minder dem om, at træerne ikke vokser ind i himmelen, og at det kun bliver ved med at være sjovt, hvis vi holder fast i konceptet og bevarer fokus.

– Vi har to kampe tilbage inden vinterpause, og det er ekstremt vigtigt at slutte godt af. Dels vil det umiddelbare resultat kunne aflæses i tabellen, og dels gør det bare en positiv, mental forskel at gå på ferie og pause med gode oplevelser i erindringen, siger han.

Onsdag vandt EfB med 2-1 over Vendsyssel FF på en sen scoring af Rodolph Austin, og islændingen roser holdet for at vise stærk karakter til sidste fløjt.

– Det var en vanskelig kamp i Hjørring på en svær bane mod en hård modstander, så at vi kunne tage hjem med tre point i bussen var naturligvis glædeligt. Efter at have mistet en del af kontrollen undervejs lukkede vi et mål ind til 1-1, og så var det, vi skulle vise, hvad vi er lavet.

– Vi formåede at rejse os og jagte sejren til det sidste, og det gav pote til sidst. Udover at det viser, vi har en stærk moral og tro på egne evner, så er det også et signal om, at der er substans i os. Selvom vi oplever modgang, så kan vi rejse os, og det er en egenskab, vi skal værne om, siger Kristjansson.

Selvom EfB søndag på papiret vil være favoritter til at gå sejrrigt fra banen efter slutfløjt, så advarer Kristjansson mod at tro, det kommer af sig selv.

– Det kan godt lyde kedeligt, men faktum er, at det endnu engang bliver en utrolig svær udekamp for os. Kampene er tætte i den her række, og det vil det også være på søndag, hvor de små marginaler og modet til at opsøge dem vil få afgørende betydning.

– Helsingør på deres hjemmebane er et rigtig kompetent hold, og at de som oprykker til 1. division blander sig om at slutte blandt de seks bedste hold, er for mig ikke overraskende. Truppen indeholder både rutine og gåpåmod, og så har de en meget aggressiv tilgang, når bolden erobres og muligheden for et angreb er tilstede.

– Vores opgave er at holde hovederne kolde i de pressede situationer og så fortsætte de positive takter. Gør vi det, så tror vi på, at vi kan tage sejr nummer syv på stribe, og der skal ikke herske tvivl om, at det er vores mål, når vi kører afsted fra Esbjerg søndag morgen, slutter han.

Kamptruppen udtages efter lørdagens afsluttende træning.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo