Førstehold

Kristjansson før Hobro: Skal holde hovedet koldt

Esbjerg fB tager fredag aften imod Hobro IK hjemme på Blue Water Arena i et opgør, hvor det handler om at holde hovederne kolde og komme tilbage på sejrssporet, fastslår cheftræner Olafur Kristjansson.

Grundspillet i 1. division afsluttes fredag aften, og for Esbjerg fB’s vedkommende sker det med en kamp på Blue Water Arena mod Hobro IK kl. 19.00.

For EfB skal der igen tre point på kontoen til den vigtige topstrid, fortæller cheftræner Olafur Kristjansson forud for opgøret.

– Vi skal ud og vinde kampen, og det er det, vi holder fokus på. For os handler det om, vi skal se i øjnene, at vi tabte i seneste runde, og derfor holde hovederne kolde og være opsatte på at revanchere os.

– Som fodboldspiller er man i en konstant læringsproces, og der er altid noget at tage med videre fra en kamp. Vi har analyseret og fokuseret på, hvad der ikke fungerede mod Viborg og arbejdet med de elementer på træningsbanen, hvor jeg i øvrigt har oplevet en stor energi og stålfast vilje blandt spillerne, siger han.

EfB er før kampen placeret på en tredjeplads i tabellen, og mærker derfor et naturligt pres i forhold til de nærmeste konkurrenter.

– Der er rigtig mange mennesker, der har store forventninger til os som hold og klub, og sådan skal det være. Presset har været stort siden sæsonens første kamp, og vil være det ind til sidste spillerunde, og det lever vi rigtig fint med. Det største forventningspres til os som hold kommer dog fra os selv, for vi stiller store krav til hinanden. Derfor glædes vi også ved, at der allerede fredag er en mulighed for at vise os frem igen, og forhåbentligt tage sejren, som er målet, siger Kristjansson.

Det ligger før kampen fast, at Hobro ikke kan nå at slutte blandt de seks øverste hold i rækken, men det får ingen betydning, mener Kristjansson.

– Nej, det betyder intet. Uanset hvad har man altid noget at spille for i fodbold, og alle spillere går på banen med fokus på at vinde den næste kamp, så det fylder intet hos os. Vi ved, at Hobro har meget kvalitet, og når det spiller for dem, kan man komme galt afsted, så vi forbereder os på en topmotiveret modstander, der kommer til Esbjerg for at vinde.

– Vi var dygtige og kyniske, da vi mødte dem senest og vandt med 2-1 deroppe, og det skal vi selvfølgelig være igen. Det kommer til at kræve koncentration fra alle mand gennem samtlige minutter, slutter islændingen.

Kamptruppen udtages efter torsdagens afsluttende træning. 

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo