Førstehold

Kristjansson før Nykøbing: Vi går efter avancement

Onsdag aften kl. 19.00 skal Esbjerg fB en tur til Nykøbing Falster, hvor Nykøbing FC fra 2. division tager imod i 3. runde af af Sydbank Pokalen. Cheftræner Olafur Kristjansson gætter på en tæt kamp, og varsler ændringer i holdopstillingen.

Esbjerg fB skal onsdag på en lang bustur, når holdet kl. 19.00 gæster Nykøbing Falster og Nykøbing FC i Sydbank Pokalens 3. runde.
Cheftræner Olafur Kristjansson glæder sig til kampen, som han spår bliver en tæt affære.
– Selvom det er en slidt kliché, så må jeg bare sige, at opgør i Sydbank Pokalen lever deres eget liv, hvor alt kan ske. Vi tager til Nykøbing Falster for at vinde og sikre os avancement til næste runde, men det bliver svært, for vi kommer til at møde en rigtig god modstander, der vil gøre det til en lige duel, siger han.
Han beretter på forhånd om, at der vil blive skiftet ud i startopstillingen i forhold til den seneste kamp, da FC Fredericia blev besejret med 3-1 på Blue Water Arena.
– Vi kommer til at ændre på nogle positioner, og det gør vi af flere årsager. Dels fordi der på grund af Covid-19-pandemien ikke er en reserveholdsturnering til de spillere, der ikke har spillet så meget, og derfor har behov for kampminutter.
– Men det er også for at dosere kræfterne, så vi tager mest muligt hensyn til resten af efterårssæsonen. Programmet har været ekstremt presset, siden vi startede, så for at holde alle mand friske så længe som muligt bliver der roteret.
– Når det så er sagt, så er det også en gylden chance for de spillere, der får chancen, til at vise sig frem og spille sig tættere på holdet, og vi har kvalitet nok i truppen til at klare udfordringen.
– Pokalturneringen bliver ikke nedprioriteret på nogen måde, for som jeg indledte med, så vil vi videre, og vi kommer til at stille et slagkraftigt hold, som jeg har store forventninger til. Vores tilgang til kampen er ikke ændret, selvom vi ikke kom i aktion søndag mod Vendsyssel FF som planlagt, fortæller Kristjansson.
Nykøbing spiller til dagligt i 2. division, hvor holdet suverænt topper rækken. Kristjansson forsikrer da også, at det ikke bliver et EfB-mandskab, der undervurderer modstanderen onsdag.
– Mange af Nykøbing-spillerne har erfaring fra Superligaen, og man kan bare kigge på deres resultater i denne sæson, hvis man er i tvivl om kvaliteten. Holdet er ubesejret, så vi skal være klar fra start og villige til at give alt gennem samtlige minutter, slutter han.
Kamptruppen udtages efter tirsdagens afsluttende træning.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo