Førstehold

Kristjansson før topkamp: Skal angribe

Torsdag aften er der topkamp på Blue Water Arena, når Esbjerg fB tager imod Silkeborg IF. Cheftræner Olafur Kristjansson ser frem til opgøret, hvor indgangsvinklen for EfB bliver at jagte muligheden for sejren.

Der er dømt topbrag torsdag kl. 19.00 på Blue Water Arena, idet Esbjerg fB får besøg af den nærmeste udfordrer i 1. division i form af Silkeborg IF. Blot fem point adskiller de to hold i tabellen på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Cheftræner Olafur Kristjansson glæder sig til opgøret, og fortæller, at der i truppen er en stor spillelyst.

– Der venter en rigtig topkamp, og det er den slags opgør, man som fodboldspiller brænder for at spille. Vi kan ikke vente til torsdag aften, når projektørerne tænder på stadion, og dommeren fløjter op til kamp, for vi glæder os meget til at komme ud på græsset og jagte en sejr.

– Netop det her med at jagte vil være i vores mentalitet igen på torsdag. Vi kigger ikke på, at vi i tabellen ligger over Silkeborg og har en pointafstand ned til dem, for så taber vi fokus. Det handler om muligheder frem for begrænsninger for os resten af sæsonen, siger han.

Søndag vandt EfB med 1-0 i Fredericia, og Kristjansson anerkender vigtigheden af sejren, men pointerer samtidig, at det enkelte resultat ikke slår holdet ud af fatning.

– Selvfølgelig var det godt at vinde i weekenden, for det er jo, hvad det drejer sig om i den her række, hvis man til sommer vil rykke op. Når det så er sagt, så går vi ikke i panik, hvis sejren udebliver i den enkelte kamp, for vi fokuserer på det lange løb. Vi mistede eksempelvis ikke tro på os selv og vores metoder, da vi spillede 0-0 i premieren, og vi mister heller ikke fokus eller begynder at gøre tingene anderledes, hvis ikke vi vinder torsdag.

– Vi har en naturlig respekt for Silkeborg, for det er et godt hold, men vi tror på os selv, og de ting vi er gode til, skal vi holde fast i. Så vi tror på et godt resultat, og det er, som jeg sagde tidligere, hvad vi jagter torsdag. Det er vores hjemmebane, og målet er at vi skal have tre point til kontoen, selvom det ligesom mod alle andre hold i den her række bliver svært, siger han.

EfB og Silkeborg har mødtes to gange i indeværende sæson med en sejr til hver. Midtjyderne vandt i 1. division, mens EfB vandt på hjemmebane i Sydbank Pokalen, og det vidner om jævnbyrdighed siger islændingen.

– Jeg forudser en tæt kamp, hvor det første mål kan blive afgørende, for både Silkeborg og os står solidt i defensiven. Vi skal være oppe på dupperne fra første minut, for vi bliver mødt at et teknisk stærkt hold med gode individualister særligt fremme på banen, men det har vi en god plan for at stå imod, slutter Kristjansson.

Kamptruppen udtages efter onsdagens afsluttende træning.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo