Førstehold

Kristjansson inden Silkeborg: Vi skal være ydmyge

Kampene falder tæt for Esbjerg fB, der allerede lørdag skal forsøge at bygge videre på den gode start i 1. division, når holdet gæster Silkeborg IF. Cheftræner Olafur Kristjansson forventer endnu et hårdtarbejdende EfB-mandskab, som er nødvendigt for at hente tre point, lyder det.

Esbjerg fB står som ubesejret efter de første to kampe i 1. division, og næste opgaver bliver Silkeborg IF på udebane lørdag eftermiddag kl. 13.30 på JYSK Park.
Cheftræner Olafur Kristjansson var efter HB Køge naturligvis tilfreds med pointudbyttet, men fortæller også, at spillet ikke var det bedste.
– Klubberne har jo mødt hinanden i sidste sæson, men det tror jeg nu ikke har nogen betydning. Silkeborg er et ungt og godt hold, som efter at have tabt deres første kamp kommer godt igen. Vi skal gå ind til kampen med ydmyghed og stadig arbejde stenhårdt, og det synes jeg også, at spillerne gjorde i går, selvom det på det spillemæssige plan ikke var vores bedste præstation.
– Spillerne knoklede alt de kunne fra første minut og gennem hele kampen, og på baggrund af det, kørte vi en god sejr hjem. Spillet kan blive bedre, men det vigtigste er trods alt, at vi tog alle tre point, siger Kristjansson.
Kampene falder tæt for EfB, og det er islændingen da også klar, hvilket kræver ekstra fokus.
– Det bliver tredje kamp på en uge, så det handler om at holde fokus. Vi må ikke begynde at tænke på, at være trætte, men blot være målrettet mod kampen og komme igennem med energi og power, og så skal vi kende vores besøgelsestid, fortæller han og anerkender, at holdet har spillet til nul frem til nu.
– Vi skal anerkende, at vi har holdt buret rent i de første to kampe og ikke givet mange chancer væk. For at få succes i den her række, så skal forsvaret og den defensive organisation være stærk og disciplineret, for der kommer mange tætte kampe. Derudover, bliver det vigtigt, at vi fastholder den attitude og tro, som vi viste mod Køge, for det var afgørende for, at vi kørte sejren hjem.
EfB’s cheftræner understreger yderligere forud for Silkeborg-kampen, at der ikke må hviles på laurbærrene.
– Det er klart, at det at vinde kampe giver en forstærkende effekt, og det skal vi udnytte. Vi må ikke hvile på laurbærrene, som jeg har sagt før. 1-0-sejre kan være guld værd, så det handler meget om at respektere, at vi arbejder ud fra en defensiv struktur, men også hen imod, at vi skal blive bedre på bolden, fortæller Olafur Kristjansson, der helt naturligt vil se truppen an i de næste træningspas.
– Vi må se hvordan spillerne kommer tilbage på træningsbanen efter kampen i går. Vi stiller selvfølgelig med det stærkeste hold på lørdag, men skal vi skifte på en position eller to, så gør vi det. Det er for tidligt at sige nu. Vigtigst er, at alle er klar til at tage arbejdshandskerne på igen, og så tror og håber jeg selvfølgelig på, at vi kan tage tredje sejr i streg, slutter cheftræneren.
Kamptruppen udtages efter fredagens afsluttende træning.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 26. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo