Førstehold

Kristjansson ny cheftræner i EfB

Når NordicBet Ligaen starter op efter sommerferien, så vil islandske Olafur Kristjansson stå på sidelinjen som cheftræner for Esbjerg fB, idet parterne netop har tegnet en kontrakt.

Esbjerg fB har pr. dags dato indgået en aftale med islandske Olafur Kristjansson, som dermed er ny cheftræner på Gl. Vardevej. Han har første træningsdag med truppen tirsdag d. 4. august.
52-årige Kristjansson, der siden 2018 har stået i spidsen for klubben FH i hjemlandet, har et indgående kendskab til dansk fodbold fra blandt andet sin tid som aktiv i AGF og cheftræner-stillinger i FC Nordsjælland og Randers FC.
Netop disse erfaringer med særligt fokus på talentudvikling og den tydelige fodboldfilosofi har været vigtige i ansættelsesprocessen, fortæller sportschef Jimmi Nagel Jacobsen:
– Olafur Kristjansson er en dygtig cheftræner, der har tydelige visioner med fodboldspillet og ved, hvad han vil, hvilket er vigtigt, når man står i spidsen for EfB. Vi har følt hinanden an gennem gode samtaler, og er sikre på, at vi er et godt match i forhold til, hvad vi gerne vil opnå som klub.
– I EfB har vi en tydelig strategi om at bringe og udvikle mange af vores egne, unge spillere fra EfB Akademi, og den disciplin har Olafur haft erfaringer med i sine tidligere klubber. Samtidig er han klar over, hvad der rører sig i dansk fodbold via sine år som både fodboldspiller og cheftræner, så vi ser frem til et godt samarbejde.
Hovedpersonen glæder sig til at flytte til Esbjerg og starte i EfB, hvori han ser et stort potentiale.
– Først og fremmest ser jeg meget frem til at komme i gang og blive en del af klubben og staben omkring holdet. Jeg kommer til en rigtig fodboldby, og der venter os en stor opgave i den kommende sæson, som vi i fællesskab skal løse, og det bliver en spændende rejse at være med på.
– Jeg er glad for, at EfB har vist mig tillid og tro på, at jeg kan være med til at rykke i den rigtige retning og indfri potentialet, og forhåbentligt er vi tilbage i Superligaen om et års tid. Det kommer dog ikke af sig selv, og alle skal bidrage hver dag, så vi kan lykkes med vores mission, siger Olafur Kristjansson.
Fakta:
Navn: Olafur Kristjansson
Født: D. 20. maj 1968
Spillerkarriere: FH, KR Reykjavik, AGF
Trænerkarriere: AGF, Fram Reykjavik, Breidablik UBK, FC Nordsjælland, Randers FC, FH

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo