Førstehold

Kristjansson ser ny mulighed i Helsingør

Esbjerg fB skal fredag rejse sig i 1. division ovenpå nederlaget til Viborg FF i seneste runde, når holdet gæster FC Helsingør. Cheftræner Olafur Kristjansson appellerer til spillerne om at se muligheder.

Fredag aften kl. 19.00 lægger Helsingør Stadion kunstgræstæppe til opgøret mellem FC Helsingør og Esbjerg fB, når de to hold tørner sammen i 1. division.

Selvom EfB kommer ind til opgøret med et 0-4-nederlag mod Viborg FF i bagagen, vælger cheftræner Olafur Kristjansson at kigge fremad og se kampen som en ny mulighed for en succesoplevelse.

– Vi har ikke glemt kampen i Viborg, og både jeg og spillerne er klar over, hvad der manglede deroppe. Det har vi evalueret grundigt og arbejdet konstruktivt med på træningsbanen, men når det så er sagt, så er vores fokus på at gå ud fredag og starte fra nul. Vi skal se kampen i Helsingør som en ny og ideel mulighed for at komme tilbage på sporet med en god præstation og forhåbentligt et godt resultatet i form af en sejr.

– Det sidste har vi behov for, for vi må erkende, at målet om en oprykning til sommer har fået et knæk. Der er intet, der er afgjort, og vi er i den grad med om det, men det kræver naturligvis, at vi hurtigst muligt finder det niveau og den kynisme frem, som vi har vist tidligere og stadig har på holdet.

– Vi har mødt modgang før i sæsonen, og efterfølgende vist bounce back-mentalitet ved at gå ud og levere en helhjertet indsats, hvor alle giver alt gennem samtlige minutter. Det skal vi i fællesskab gøre igen fredag, for vi har stadig en indædt tro på os selv, fortæller han.

EfB har slået Helsingør to ud af to gange i sæsonen hidtil, men islændingen advarer mod at tro, en eventuel tredje sejr kommer af sig selv.

– Vi kommer til at stå overfor et godt spillende hjemmehold, der vil frem ad banen med fart og aggressivitet. Helsingør fortjener anerkendelse for deres sæson, specielt med tanke på at de er oprykkere, og det bliver en svær opgave for os. Som altid fokuserer vi dog primært på, hvad vi har indflydelse på, og det er at være godt forberedte fredag og levere en god præstation, siger Kristjansson.

Forud for opgøret ligger det fast, at anfører Rodolph Austin ikke er spilberettiget, da han afsoner karantæne, og selvom Kristjansson gerne havde jamaicaneren med, så vælger han alligevel at se positivt på det.

– Vi ville naturligvis gerne have Austin med, men karantæner er en del af fodbold, så der er ingen grund til at spekulere mere over det. I stedet vælger jeg at se det som en gylden mulighed for, at andre spillere kan træde til. Det gælder i øvrigt helt generelt, og jeg kan se på træningsbanen, at spillerne gør alt for at vise, de vil spille. Så er det i sidste ende op til mig at sammensætte det hold og den trup, der kan klare opgaven om en sejr i Helsingør, slutter han.

Kamptruppen udtages efter torsdagens afsluttende træning.

>> Se kampen i EfB Caféen – book bord nu

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo