Førstehold

Kristjansson vil fortsætte gode takter

Fredag aften går det atter løs i 1. division for Esbjerg fB, når holdet gæster Viborg FF. Cheftræner Olafur Kristjansson ser frem til en spændende kamp, og tror samtidig på et godt resultat på baggrund af de seneste præstationer.

Esbjerg fB skal i ilden fredag aften kl. 18.00, når Viborg FF, der topper rækken, byder op til dans til en vigtig kamp i 1. division.

Otte point skiller de to hold ad i tabellen, og cheftræner Olafur Kristjansson kigger på opgøret med optimisme i forhold til, at EfB kan minimere afstanden op til viborgenserne.

– Vi kigger frem mod kampen med glæde og optimisme, fordi vi er overbeviste om, at vi kan tage derop og lave et rigtig godt resultat og hale ind på Viborg med tre point. Helt grundlæggende handler det om at vise i udtryk og handling, at der står meget på spil, og med det udgangspunkt før og under kampen er vi klar til at arbejde hårdt og vise os godt frem fredag.

– Hver kamp er en lille finale i øjeblikket, og det er vi helt bevidste om. Der er kamp om de sjove pladser i tabellen, og det stiller store krav til os alle, uanset rollen på holdet til den enkelte opgave, siger han.

EfB gæstede domkirkebyen tilbage i marts, hvor det blev til et 0-2-nederlag, og ifølge islændingen skal holdet denne gang levere bedre.

– Belært af seneste møde med Viborg fik vi syn for sagen på, hvad der sker, hvis man ikke præsterer mod en god modstander. Det var ikke en god kamp fra vores side, og så gjorde vi det besværligt for os selv ved at indkassere to mål efter standardsituationer, så forberedelserne handler om at stå endnu bedre rustet på alle scenarier.

– Det bliver ikke nemt, for Viborg har spillet en rigtig flot sæson indtil videre, som man bare må anerkende. Når alt kommer til alt koncentrerer vi os dog om os selv, og de taktiske overvejelser vi kan påvirke, siger Kristjansson.

Kristjansson fremhæver særligt anden halvleg mod FC Fredericia og 1-1-kampen mod Silkeborg IF som noget, der skal bygges videre på.

– I Fredericia leverede vi godt efter pausen, hvor vi vandt med 3-1, og i lørdags var vi gode gennem hele kampen. Vi lykkedes desværre ikke med at få scoret det afgørende mål mod Silkeborg, men spillemæssigt pegede pilen i den rigtige retning, så det skal vi holde fast i og tage med videre til de resterende kampe i slutspillet med start mod Viborg, slutter han.

Kamptruppen udtages efter torsdagens afsluttende træning.