Førstehold

Kristjansson vil gribe muligheden mod Viborg

Esbjerg fB spiller i weekenden på udebane i 1. division, når holdet gæster førerholdet Viborg FF. Fem point skiller de to mandskaber ad i tabellen, og cheftræner Olafur Kristjansson øjner muligheden for at minimere forspringet.

Der er dømt regulær topkamp lørdag eftermiddag i 1. division, når Viborg FF på førstepladsen og Esbjerg fB, der ligger toer, tørner sammen på Energi Viborg Arena kl. 13.00. Værterne er ubesejrede i sæsonens 20 første kampe, og har fem point mere end EfB.

Cheftræner Olafur Kristjansson vil ikke på forhånd kalde kampen for afgørende, men anerkender, at udfaldet kan få betydning på den korte bane.

– Der er ikke noget, der bliver afgjort på lørdag, men der er ingen tvivl om, at nu og her, vil resultatet få betydning for toppen af rækken. I jagten på den oprykning, vi går efter, er opgøret mod Viborg ekstremt vigtigt, og jeg kan mærke en stor sult blandt spillerne om at gå ud og vise, at vi mener det her alvorligt. 

– Vi kan opnå meget med en sejr, og det er vores fokus. Tre point vil barbere afstanden op til Viborg ned til, at vi for alvor vil puste dem i nakken igen, så vores mentalitet vil være, at vi skal opnå frem for at undgå.

– Som fodboldspiller glæder man sig til den her type kampe, og vi ser meget frem til at byde Viborg op til dans på en forhåbentligt god fodboldbane, fortæller han.

Han tøver ikke med at kalde viborgenserne for rækkens bedste hold, og pointerer, at EfB har en naturlig respekt for de grøn-blusede.

– Viborg er det stærkeste hold i divisionen, så der venter os benhård modstand. Holdet har endnu ikke tabt i denne sæson, og det aftvinger anerkendelse, for det vidner om kvalitet hele vejen rundt. Når det så er sagt, så tror vi fuldt og fast på, at vi kan tilføje dem sæsonens første nederlag, og det er det, der fylder i vores forberedelser frem mod kampen.

– Det bliver uden tvivl en tæt affære, hvor det kommer til at handle om at opsøge marginalerne og være kyniske i nærkampene. Som altid skal vi desuden kende vores besøgelsestid, når vi angriber og spiller os til chancerne, mens vi defensivt skal lukke af. Mod Fremad Amager lykkedes vi med dette, og kunsten bliver nu at gentage øvelsen, siger Kristjansson.

EfB vandt netop i seneste runde med 2-0, og islændingen så Andri Bjarnason og Mathias Kristensen komme ind fra bænken og bidrage med en scoring hver. Ifølge Kristjansson sendte det et vigtigt signal:

– Alle spillere er en vigtig del af holdet, uanset hvordan jeg vælger at sammensætte kamptruppen og startopstillingen til den enkelte kamp. Det handler om sult og ærgerrighed i den daglige træning og om at være klar til at gøre en positiv forskel, når man får chancen, og det gik så op i en højere enhed mod Fremad Amager, hvilket blot giver mig som træner nogle luksusproblemer, inden kampen mod Viborg, siger Kristjansson.

Kamptruppen udtages efter fredagens træning.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo