Førstehold

Kristjansson vil have fjerde sejr på stribe

Esbjerg fB skal lørdag eftermiddag forsøge at tage den fjerde sejr på stribe i 1. division, når holdet gæster HB Køge. Olafur Kristjansson spår et tæt opgør, hvor skarpheden bliver afgørende.

Lørdag kl. 14.00 fløjtes der op til kamp på Sjælland, når Esbjerg fB møder HB Køge i det andet indbyrdes opgør i sæsonen. EfB vandt det første med 1-0, og jagter dermed endnu en mod HB Køge og den fjerde på stribe i 1. division.
Cheftræner Olafur Kristjansson ser frem til opgøret, som han forudser bliver en tæt affære, hvor de små marginaler bliver afgørende.
– Vi kan se frem til at spille på en svær udebane, hvor man skal være dygtig for at lave et godt resultat. Det er vi bevidste om, for det stiller store krav til os i de afgørende situationer, hvor vi skal være kyniske og konsekvente.
– I sidste ende kan man koge det ned til at handle om fokus. Hver enkel spiller skal være fokuseret på egen opgave og holde snuden i sporet. Det har vi været gode til at gøre i de seneste kampe, så vi tager afsted for at tage den fjerde sejr i streg i 1. division og alle tre point med hjem i bussen til Esbjerg, siger han.
EfB vandt senest 2-1 over Skive i et opgør, der ifølge Kristjansson ikke var så tæt, som resultatet antyder.
– Vi var klart bedst mod Skive, hvor vi grundlæggende kontrollerede begivenhederne i stort set hele kampen. Det er fair at sige, vi mistede lidt momentum efter en times tid og, at det blev lidt usikkert, men vi bevarede roen og fik de tre point.
– Der er naturligvis altid plads til forbedringer, men vi bevæger os den rette vej, og det er glædeligt. Når alt kommer til alt, handler det dog om at vinde, og den følelse bliver man aldrig træt af, siger han.
Første møde i sæsonen med lørdagens modstander endte med en 1-0-sejr til EfB på mål af Yuriy Yakovenko, men islændingen mener, det er et bedre HB Køge-mandskab, der venter denne gang.
– Det er et andet HB Køge-hold vi skal stå overfor nu, end det vi spillede mod tidligere i sæsonen. Jeg har set dem flere gange, og pilen peger, ligesom hos os, den rigtige vej, så vi kan ikke bruge det tidligere opgør til andet end at glæde os over, vi vandt.
– Vi bliver mødt med stor fart og et afklaret mandskab, der ved, hvordan de skal angribe kampen. Vores opgave bliver at dæmme op for det, og samtidig forsøge at få en udvikling, som vi ønsker, og det kommer via at holde det fokus, jeg nævnte tidligere.
– Alt i alt glæder vi os til duellen, og har respekt for opgaven, men spilleglæden og troen på os selv gør, at vi stiler efter sejren, slutter Kristjansson.
Kamptruppen udtages efter fredagens afsluttende træning.
 

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo